Vyslechněte nás. Tyhle truffle v sobě možná nemají žádnou čokoládu, ale chutnají stejně božsky.
Ačkoliv my milujeme čokoládové truffle, pokud hledáte zdravější verzi, která obsahuje více vlákniny a bílkovin, tyhle bezčokoládové truffle podle
jsou jasným vítězem.Lepkavé, bohaté truffle obalené v kakau jsou perfektním dezertem po večeři, který spolehlivě uspokojí vaše chutě. A se 3g vlákniny, 3g bílkovin a 140 kaloriemi na jednu truffli uspokojí i vaše makra.
Ingredience
- 10 Medjool datlí, vypeckovaných
- 1 lžíce kokosového oleje
- 25g práškového kakaa
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 25g arašídového másla
- 2 lžíce vody
- 60g mandlové mouky
- Práškové kakao na obalení
Postup
- Do mixéru dejte datle, kokosový olej, kakao, vanilkový extrakt, arašídové máslo, vodu a mandlovou mouku a mixujte, dokud se zcela nespojí.
- Pomocí lžíce nabírejte směs, ze které vytvořte 10 stejně velkých kuliček. Každou dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Každou kuličku vyválejte v kakau, aby byla zcela obalená.
- Vraťte je na plech a dejte 30 minut zmrazit.
- Vychutnejte si je jen tak nebo se zmrzlinou.
Nutriční informace
Na jednu porci
| Kalorie | 140 |
|---|---|
| Tuky | 6g |
| Sacharidy | 20g |
| Vláknina | 3g |
| Bílkoviny | 3g |
Monica Green Autor a expert