Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Spalte 300kcal díky virtuální realitě

Spalte 300kcal díky virtuální realitě
Monica Green
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Monica Green

Stan Browney je zpět s další 24hodinovou fitness výzvou, která opravdu otestuje limity možností. Ale kvůli téhle výzvě tentokrát nemusí opustit fitko. Vlastně nemusí opustit prostor o velikosti 3 čtverečných metrů. Protože tahle výzva se celá odehraje ve virtuální realitě.

Během výzvy neopustí Browney virtuální svět po celých 24 hodin. Bude jíst, spát, vařit a cvičit ve VR a podstoupí 24 tréninků během této doby. Cílem výzvy je, aby jeho virtuální avatár vybudoval co nejvíc svalů. Ale ve virtuálním světě neexistuje odporové cvičení, takže má jedinou možnost: kardio.

https://www.youtube.com/watch?v=RuziWjoySxI&feature=emb_logo

 

Jak hodiny odbily 12, Browneyho oči načerpaly poslední denní světlo na dalších 24 hodin, než se ponořil do virtuálního světa. A netrvalo to dlouho a Browney se dal do svého prvního workoutu, do hry „Beat Saber“.

Koncept je jednoduchý. Zastavit virtuální létající objekty, než vás trefí. Možná to zní jednoduše, ale nebylo to jednoduché. Browney selhal během dvou vteřin…

Ale hru hrál 30 minut, a to se počítá. Během těchto 30 minut spálil 180 kalorií v reálném světě. Tam to ale neskončilo, rovnou šel hrát hru „Gorilla Tag“.

Než si to uvědomil, uplynulo 5 hodin a dostavila se pohybová nevolnost. Ale Browney nikdy výzvy nikdy nevzdává, takže zamířil rovnou do fitka. Virtuálně. Asi nebude žádným překvapením, že fitko bez rezistence bylo úplně prázdné. 15kg činky létaly vzduchem a Browney neměl moc štěstí se svou formou na dřepy. Čas se posunout dál. Ale ne dřív, než doplní palivo. To přišly na řadu Myprotein dobroty…v opravdovém životě.

Po rychlé pauze zamířil rovnou do boxovacího ringu. Browney si dal rychlý trénink a poté šel na svůj první zápas, který vyhrál. Další skvělý workout splněn.

Poté s pomocí svého bratra skončil v alternativním vesmíru. Vysněná země milovníků leg day. Země, kde musíte dřepovat, abyste se někam dostali. Hráli, dokud jim nezdřevěněly nohy, ale Browney vyhrál.

Později, po pár kolech mini golfu, si Browney vypěstoval hlad, tak usedl k večeři. Pokud jste na sobě nikdy neměli VR headset, vysvětlíme vám, jak to funguje. Je tam nastavení, kdy můžete vidět své okolí v reálném životě. Všechno vidíte černobíle a nic není jasné. Takže Browney potřeboval rychlé jednoduché jídlo.

Po rychlém tréninku břicha byl čas jít spát. Spánek s VR brýlemi je přesně tak nepohodlný, jak to zní. Headset je těžký a můžete spát jen na zádech.

A mimochodem, Browney ví něco, co vy ne…proteinové tyčinky jsou skvělou půlnoční svačinkou.

Když mu zbývaly poslední 4 hodiny do konce výzvy, byl čas se o toho opřít. Měl ještě 16 workoutů, které musel splnit. List vypadal nějak takhle:

  • Basketbal
  • Dodgeball
  • Stolní tenis
  • Golf
  • Lukostřelba
  • Baseball
  • Box
  • Tenis
  • Šipky
  • Další basketbal
  • Snooker
  • Bowling

Výsledky

Zdá se trošku divné předkládat fyzické změny avatara během 24 hodin, ale alespoň je to zajímavé. Během výzvy nabral avatár slušné množství svalů. Nevíme, jaký je koncept času tam ve virtuálním světě, ale mohu vás ujistit, že takové gains zaberou měsíce, ne hodiny.

Co si z článku odnést

Co se týče Browneyho transformace, nic výrazného nepozoroval, tedy kromě černých kruhů pod očima a rozcuchaných vlasů. Ale workouty byly efektivnější, než si zpočátku myslel. Rezistenční cvičení ve VR moc nefrčí, ale kardio byl úspěch. Když se budete konzistentně pohybovat, můžete ve VR spálit okolo 300 kalorií za hodinu.

Monica Green
Autor a expert
Zobrazit profil Monica Green
myprotein