Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

8 tipů pro úspěch v bodybuildingu

8 tipů pro úspěch v bodybuildingu
Emily Wilcock
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Jakožto zkušený bodybuilder, který se protrénoval až na výhru v Arnold Classic, Ryan Terry má pár es v rukávu. Ale trvalo mu roky je posbírat – a poučil se ze spousty chyb.

Naštěstí si je Ryan nechce nechat pro sebe. V novém videu se podělil o to, co by řekl svému mladšímu já, kdyby se mohl vrátit v čase. Probral s námi všechno od výživy, přes trénink až po sociální sítě a širší průmysl. A také k tomu přihodil trénink.

https://www.youtube.com/watch?v=MZFtccf6tHk&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.myprotein.com%2F&feature=emb_logo

Trénink

Ryan se napumpoval odměrkou THE Pre-Workout nakopávačem, než se dal do tréninku. Ten zahrnoval:

  • Cable flyers vestoje
  • Decline barbell press
  • Incline fly s jednoručkami
  • Floor press s jednoručkami
  • Hex press s jednoručkami
  • Pin-loaded press

A po tréninku si dal shake se dvěma odměrkami Impact Whey Proteinu v příchuti Čokoláda s mátou – Ryanova oblíbená.

Ryanovy top bodybuildingové tipy

Tip 1: Žádné ego zvedání

Ego zvedání je, když zvedáte těžší váhy, než byste měli, jen abyste udělali dojem. Ryanův pohled na tuto problematiku je jednoduchý: nedělejte to.

Po 20 letech silového tréninku platí Ryan za ego zvedání, když byl mladší. Každý den musí pracovat se zraněními, které si uhnal, když zvedal váhy, které pro něj byly příliš těžké.

Tip 2: Nenechte se ve fitku rozptýlit

Ačkoliv tohle před 20 lety nebyl moc problém, Ryan říká, abyste se nenechali rozptylovat telefonem nebo sociálními sítěmi, když cvičíte. Abyste z tréninku vytěžili maximum, musíte být 100% soustředění.

Tip 3: Soustřeďte se na odporový trénink

Tohle je speciálně pro aspirující bodybuildery, kteří začínají ve fitku – nepřehánějte to s kardiem. Ryan býval posedlý tím, aby byl štíhlý, čehož docílil pomocí excesivního kardia. Ale to znamená, že byl pořád v kalorickém deficitu a bylo pro něj těžké nabrat svaly.

Neříká, že byste kardio neměli dělat vůbec, to není ten případ. Ale excesivní kardio, když se snažíte budovat svaly, vám tu práci ztíží. Odporový trénink musí být na prvním místě – kardio přijde potom.

Tip 4: Strava

Na internetu je toho o výživě spousta, včetně tipů na našem blogu.

Než se pustíte do intenzivního tréninku ve fitku, je důležité vědět, jak tělo pořádně nakrmit, abyste mohli regenerovat a budovat svaly.

Tip 5: Mějte cíl

Gym může být děsivé místo, ale je mnohem jednodušší do něj poprvé vstoupit, pokud máte plán.

Nejprve se sami sebe zeptejte, proč chcete jít do fitka. Pokud si to chcete užít, pak musíte zařadit cviky, které vás baví. A pokud si chcete vybudovat postavu na soutěž, musíte mít plán, jak toho dosáhnout.

Tip 6: Propojení mysli a svalu

Na jednu věc se Ryan speciálně soustředí – něco, co si přeje, aby dělal celých 20 let – spojení těla a mysli. Soustřeďte se na každé opakování, nespěchejte a soustřeďte se na správnou techniku.

Tip 7: Zkoumejte

Pokud je vaším cílem bodybuilding, je důležité, abyste si udělali průzkum, než vystoupíte na pódium. Rada od Ryana: jděte na show, soustřeďte se na kategorii, ve které chcete soutěžit, a zkoumejte postavy a to, jak se soutěžící prezentují na pódiu. Zjistěte si, jak se na takovou úroveň dostat. A pak to zkuste.

Tip 8: Buďte sami sebou

A nakonec, pro lidi, kteří si chtějí vybudovat sledování na sociálních sítích, dělejte to, co si myslíte, že potřebujete dělat, abyste měli úspěch, a nenásledujte dav.

Nejdůležitější je být sám sebou. Ryanovými prioritami vždy byly fitness, výživa a forma. Také má radši soustředit se na pozitiva – a to mají jeho sledující rádi a to pro něj funguje.

Co si z článku odnést

Jelikož je v průmyslu Ryan už tak dlouho, ví, o čem mluví. Takže pokud chcete být úspěšní v bodybuildingu, měli byste jeho rady zvážit.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein