Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Na slovíčko s Kamilou @kamilasikl

Na slovíčko s Kamilou @kamilasikl
Nela Hoskovcova
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova

Dnes, 8.3., slavíme Mezinárodní den žen. A jak lépe ho oslavit, než malým rozhovorem s jednou ze silných žen z naší Myprotein rodiny? Popovídali jsme si o cvičení a životě s naší @kamilasikl. Co nám na sebe prozradila?

1. Jak často se ti daří cvičit a co tě k tomu vede? Jak se udržuješ fit při častém cestování?

Určitě ne tak často, jak bych si přála, ale snažím se. Mám i období ve vlnách, kdy se týden dva nedostanu ke cvičení a pak naopak týdny, kdy cvičím pravidelně 4-5x týdně. U mě je to časově ovlivněné dětmi. :) Nejvíc mě ke cvičení vede mé tělo a pocit sama ze sebe. V momentě, kdy nemám delší dobu pohyb, se tělo okamžitě ozve s nějakou bolestí, ať zad nebo něčeho jiného, a v neposledních řadě to cítím na psychické stránce. Jsem unavená, bez elánu atd.

 

2. S jakými překážkami se potýkáš? Jak je těžké začít s pohybem po porodu?

Překážku vidím asi jako většina z nás - v času a únavě. S pohybem po porodu jsem problém neměla, vyloženě jsem se na něj těšila. Spíš je důležité, jaký pohyb a cvičení po porodu zvolit, aby si žena (novopečená máma) spíš neublížila. Tělo je i po porodu v stálé v “jiném stavu” a potřebuje čas a správný pohyb se dostat zpět do formy a tou formou nemám na mysli zhubnutí 10kg a zapnutí předporodních jeansů. :)

 

3. Jak vnímáš cvičení a pohyb a jaké jsou tvoje cíle?

Pohyb a strava jsou lék na “vše”, ať se to týče fyzické nebo psychické stránky. Moje cíle jsou pro větší sportovce pravděpodobně banální, ale já chci mít sílu a pružnost. Po 3 těhotenstvích, propojených nocích v kostrbatých polohách se i teď stále snažím tělo zpět “natáhnout”, stabilizovat, zpevnit střed těla a zpevnit svaly.

 

4. Myslíš, že v Čechách máme rovnost mužů a žen? Co by měla společnost zavést na podporu rovnosti žen a mužů?

Tohle by byla asi odpověď ne jen na jednu stranu, už i jen podle toho, do kterého odvětví v této otázce bychom zabruslili. Shrnula bych to tak, že v Čechách si dle mého názoru vedeme v rovnosti mužů a žen velmi kladně oproti jiným zemím na světě.

Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein