Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Zebra Cheesecake

Recept: Zebra Cheesecake
Olga Bajková
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Máte zásobu tvarohu a chcete vykouzlit jednoduchý ale netradiční fitness dort třeba na narozeninovou oslavu? Zkuste tzv. zebra metodu, která spočívá ve střídavém nalévaní dvou barevně odlišných těst do sebe.

 

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření/pečení: 40 minut
Počet kusů: 8

 

Nutriční hodnoty 8 ks 1 ks
Energetická hodnota: 1 063 kCal 133 kCal
Sacharidy: 115 g 14 g
Z toho cukry: 43 g 5 g
Bílkoviny: 94 g 12 g
Tuky: 24 g 3 g
 Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez ozdob. 

Ingredience

TěstoNa ozdobu

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  2. Banán rozmixujte a smíchejte s tvarohem, jogurtem a vejci.
  3. Hmotu rozdělte napůl.
  4. Do jedné poloviny vmíchejte vanilkovou mouku a do druhé čokoládovou mouku a kakao.
  5. Hmoty následně zřeďte mlékem tak, aby byly tekutější a dobře se lily, ale zase ne moc řídké.
  6. Těsta ochutnejte a podle potřeby doslaďte.
  7. Připravte si kulatou formu, doporučuji silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm.
  8. Do středu formu pak nalijte trochu světlého těsta a do něj opět zcela do středu těsto tmavé. Pak střídavě nalévejte světlé a tmavé těsto stále do středu do sebe jedno po druhém, až žádné těsto nezbyde. Těsto se bude postupně rozpínat do stran a vytvoří zebrovanou mozaiku.
  9. Pečte 40 minut
  10. Před servírováním můžete ozdobit banánem a arašídovým máslem anebo polít rozmixovaným ovocem.

 

Poznámky
  • Část mouky lze nahradit proteinem, doporučuji izolát, který oproti klasickému tak moc netvrdne, a nahradit max 30 %.
  • Místo instantních mletých ochucených ovesných vloček lze případně použít najemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat sladidlo. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky MyProtein jsou ideálně oslazené i ochucené.

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein