Zpět na hlavní obsah
Recepty

Lahodná třicetisekundová proteinová zmrzlina

Lahodná třicetisekundová proteinová zmrzlina
Nela Hoskovcova
Autor a expert4 měsíců Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Osvěžte vaši potréninkovou rutinu.Ať už se vracíte z těžkého tréninku a potřebujete se zchladit nebo si jen chcete dát něco dobrého a zároveň doplnit bílkoviny, proteinová zmrzlina bude skvělou volbou.

Počet porcí: 8

Ingredience

  • 500g zmraženého banánu
  • 5 odměrek Impact Whey Proteinu (3 odměrky Veganské proteinové směsi, pokud chcete veganskou zmrzlinu)
  • 250ml nízkotučného jogurtu (nebo rostlinné alternativy)
  • 50ml mléka vaší volby
protein ice cream recipe

Postup

  1. Nejprve dejte všechny ingredience do mixéru a umixujte dohladka, aniž byste směs rozmixovali příliš – jinak bude příliš tekutá, protože zmražené banány začnou tát.
  2. Dále ohřejte lžíci teplou vodou a naberte zmrzlinu do misky. Můžete rovnou jíst.
  3. Zbytek zmrzliny dejte do plastové misky na jídlo a dejte do mrazku.
  4. Abyste zachovali proteinovou zmrzlinu krémovou, zamíchejte ji každou hodinu z prvních čtyř hodin po zamrazení. Tenhle krok můžete přeskočit, pokud chcete, a jednoduše ji vyndejte z mrazáku na 15 minut, než si budete chtít dát porci.
  5. Ozdobte vašimi oblíbenými topingy jako je skořice, kakaové boby, borůvky nebo sirup bez cukru.

Nutriční informace na porci:

Kalorie 148
Tuky 3g
Sacharidy  18g
Bílkoviny 13g
Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein