Zpět na hlavní obsah
Doplňky stravy

Nejlepší suplementy na přibírání pro ženy

Nejlepší suplementy na přibírání pro ženy
Nela Hoskovcova
Autor a expert14 dnů Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Asi nebude kontroverzní, když řekneme, že obecně se na ženy kladou očekávání, aby byly spíše hubené, než aby cíleně přibíraly. Roky a roky se na nás ženy promítaly nerealistické ideály, což v mnohých z nás vyvolalo problémy se sebevědomím.Ale navzdory tomu, co jste možná slyšeli, přibírání na váze nemusí, a neměl by být, pouze cíl mužů. Ženy mohou přibrat, pokud chtějí, a to z řady důvodů. Může to být pro zdraví, sílu, výkon nebo prostě proto, že chtějí.

https://www.youtube.com/watch?v=mOi3T7ce0Fw&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.myprotein.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Důvody, proč ženy mohou chtít přibrat

Některé ženy chtějí přibrat svalovou hmotu, a to buď z estetických důvodů, nebo pro lepší výkon.Čistá svalová hmota se dá vybudovat následováním tréninkového programu, zatímco jsme v pozitivní energetické rovnováze, tudíž že konzumujeme více kalorií, než je potřeba na udržení. Odporový trénink poskytuje stimulus na růst svalů a extra energie tělu dovolí budovat svaly.Na druhou stranu, některé ženy si přejí přibrat tělesný tuk. Ženy, které v minulosti byly na velmi restriktivních dietách, riskují, že budou mít nízkou energetickou dostupnost, což je velmi běžné u ženských sportovkyň.Nízká energetická dostupnost je, když tělo nedostává dostatek energie na podporu všech fyziologických funkcí. Ženské sportovkyně mají často obzvlášť velké riziko, protože mnohdy nemusí konzumovat dostatek kalorií na pokrytí intenzivního tréninku. To může být způsobeno očekáváním, že závodnice v určitém sportu budou mít určitou postavu.Když tělo nedostává dostatek energie, v podstatě prioritizuje nezbytné funkce. To znamená, že ostatní systémy – jako imunitní, reprodukční nebo termoregulační systémy – nemusí fungovat správně.Abychom předešli nízké energetické dostupnosti a jejím efektům, může být nezbytné zvýšit energetický příjem, tělesnou váhu a tělesný tuk.

Top 3 suplementy na přibírání pro ženy

Přibírání na váze může být pro někoho těžké, protože vyžaduje konzumaci více kalorií, než tělo potřebuje. Můžeme si pomoci tím, že do jídelníčku zahrneme potraviny s větší energetickou hustotou, což nám může dodat potřebné kalorie, aniž bychom museli jíst velký objem potravin.Doplňky stravy na přibírání se mohou hodit taky – můžete je zařadit po boku již vyvážené stravy, abyste zvýšili energetický příjem, aniž byste museli měnit skladbu každého jídla.

1. Impact Whey Gainer

Vyvinutý tak, aby poskytl praktický boost energie  živin – gainery můžete přimíchat do pití a dodat tak extra dávku kalorií pro přibírání.Impact Whey Gainer obsahuje směs vloček a proteinu, poskytuje 397 kalorií na porci spolu s 31g bílkovin a 3,1g vlákniny na podporu zdravého zažívání.

2. Impact Whey Protein

Tělo je v konstantním cyklu rozkládání a budování svalů, ale díky cvičení se toto zvyšuje. 1,2 Jíst dostatek bílkovin je klíčové pro podporu tohoto procesu.

Proteinový prášek je velmi praktický způsob, jak dosáhnout vašeho denního cíle bílkovin, obzvlášť pokud nejíte moc masa nebo mléčných výrobků. Přidejte odměrku Impact Whey Proteinu do smoothie pro extra kalorie, dejte si ho samotný po tréninku nebo si ho dejte do kaše či pečení.

3. All-in-One Recovery

Abychom přibrali svaly, musíme tvrdě trénovat, což znamená, že potřebujeme více paliva.Sacharidy jsou nejlepším palivem na silový i kardio trénink, takže jich konzumujte dostatek.All-in-One Recovery směs poskytuje kombinaci bílkovin a sacharidů, což z něj dělá velmi praktický doplněk stravy.

Nejlepší snacky na přibírání

Neexistuje jedno nejlepší jídlo na přibírání, jelikož každé jídlo může mít za následek jak přibírání, tak hubnutí.Ale energeticky bohaté potraviny mohou obzvlášť pomoci, pokud chcete přibrat, ale nemáte velkou chuť k jídlu.Výživné svačiny na přibírání

 

  • Řecký jogurt s granolou a banánem
  • Bagel s arašídovým máslem a džemem
  • Avokádo toust
  • Humus s pittou a falafelem
  • Cereálie s proteinovým shakem
  • Oříšky a sušené ovoce
  • Banán nebo datle s ořechovým máslem
  • Proteinové smoothie

 

Co si z článku odnést

Přibírání, stejně jako hubnutí, není snadné. Ale existují věci, co můžete udělat, abyste si to ulehčili. Energeticky bohaté potraviny, svačinky a suplementy mohou pomoci zvýšit váš energetický příjem jednoduchou a pohodlnou cestou. Když si zvolíte ty správné potraviny, můžete do sebe dostat dostatek kalorií a živin, které potřebujete na přibrání, aniž byste se museli trápit obrovskými jídly.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein