Bohaté, krémové a plné chuti – tohle kuře s rýží je ten dokonalý meal prep.
Niall Kirkland vám přináší tenhle lahodný recept z jednoho hrnce, který vám dodá potřebné živiny. Pusťte se do toho v neděli večer a budete připraveni na následující týden.
Nejprve si připravte jednoduchou marinádu, která jídlu dodá koření a chuť, ale zbytek pak zvládnete v jednom hrnci – takže s nádobím si nedělejte starosti. Tohle je to nejlepší domácí jídlo.
Počet porcí: 4
Ingredience
Na kuře:
- 5-6 kuřecích stehen bez kůže
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky chilli prášku
- ¼ lžičky soli
Do hrnce:
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule (na tenké plátky)
- 2-3 stroužky česneku (nastrouhané)
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- ½ lžičky chilli prášku
- 250g basmati rýže (proprané)
- 1 plechovka light kokosového mléka
- ½ velkého hrnku vroucí vody
K podávání:
- Nasekané kešu
- Koriandr
Postup
- Do mísy dejte kuřecí stehna, jogurt, zázvor, kurkumu, chilli prášek a sůl a dobře promíchejte, aby bylo kuře zcela obalené. Dejte stranou a nechte marinovat alespoň 15 minut, ale nejlépe přes noc.
- V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte kokosový olej na středním plamenu a přidejte kuřecí stehna.
- Opékejte 5 minut, otočte a opékejte dalších 5-10 minut, dokud nebude kuře propečené. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve dejte cibuli a trochu vody a opékejte 5 minut. Poté přidejte česnek, zázvor, chilli prášek a další trošku vody. Míchejte, dokud nebude cibule obalená v koření a nechte opékat 2 minuty.
- K cibuli a koření přimíchejte basmati rýži, přidejte kokosové mléko a ½ hrnku vroucí vody. Dobře zamíchejte, přiveďte k varu a pak vraťte do pánve navrch na rýži kuřecí stehna.
- Zakryjte poklicí a nechte vařit 15-20 minut, dokud se rýže neuvaří.
- Posypte nasekanými kešu ořechy a koriandrem a podávejte – dobrou chuť!