Zpět na hlavní obsah
Recepty

Fazolové brownies

Fazolové brownies
Lucie Králová
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Lucie Králová

S recepty na brownies se na internetu, ale i v kuchařkách a televizi, poslední dobou přímo roztrhl pytel. Vymýšlejí se různé druhy, od klasických s moukou a cukrem až po nejrůznější druhy nových ″fitness“ a zdravých verzí – cuketové, banánové, batátové, květákové... Ale my se dnes vrhneme na ještě jeden trochu jiný druh. Fazolové brownies.

Fazole v těstu? Ano, opravdu fazole. Udělají krásnou a jemnou texturu těsta a navíc zvýší obsah bílkovin. Brownies jsou díky nim vláčné, chutné a rozhodně by nikdo podle chuti nepoznal, že jsou vlastně z fazolí. Takže se nemusíte obávat a můžete tento delikátní dezert nabídnout kterékoliv příchozí návštěvě, ať už se zdravým životním stylem zabývá, hlídá si ″makra“ a bílkoviny, nebo je to typ člověka spíš čokoládový, co si rád dá nějaký ten sladký zákusek.

 

Ingredience:

  • 500g uvařených červených fazolí (nebo 2 plechovky fazolí v nálevu) * 50g MyProtein Whey čokoládového proteinu (mohou být i míchané čokoládové příchutě – čokoláda a kokos, čokoláda a oříšek, čokoláda a karamel,...)
  • 50g MyProtein Whey čokoládového proteinu (mohou být i míchané čokoládové příchutě – čokoláda a kokos, čokoláda a oříšek, čokoláda a karamel,...)
  • 20g holandského kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 banány (cca 240g)
  • 2 vejce
  • Špetka skořice

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 175°C a středně velký plech vysteleme pečícím papírem (popřípadě vymažeme a vysypeme).

2. Oloupeme dva větší banány a nakrájíme na malé kousky, které poté vložíme do velké mísy. Tam banány pomocí vidličky pořádně rozmačkáme.

3. K banánům přidáme špetku skořice a rozklepneme dvě vejce. Směs pořádně rozmícháme.

4. Přidáme suché ingredience – čokoládový protein, holandské kakao, sáček kypřícího prášku do pečiva – a celou směs opět jemně promícháme.

5. Fazole, obzvlášť pokud jsou z plechovek, pořádně propláchneme vlažnou vodou a přidáme je k předpřipravenému těstu.

6. Pomocí tyčového mixéru pořádně smícháme všechny ingredience a těsto rozmixujeme do hladka.

7. Stěrkou přendáme těsto z mísy do připraveného plechu a vložíme do trouby.

8. Pečeme na 175°C zhruba 20 minut. Těsto kontrolujeme špejlí. Před dopečením můžeme posypat ještě nastrouhanou čokoládou nebo ořechy.

9. Necháme vychladnout a podáváme.

 

 

Živiny na celý plech:

Energie: 1206 kcal / 5049,78 kJ

Bílkoviny: 95,53g

Sacharidy: 141,86g

Tuky: 20,406g

Vláknina: 41,56g

 

 

Na 100g:

Energie: 154,06 kcal / 645 kJ

Bílkoviny: 12,2g

Sacharidy: 18,12g

Tuky: 2,6g

Vláknina: 5,3g

Lucie Králová
Autor a expert
Zobrazit profil Lucie Králová
Medailonek – Lucie Králová Lucie je nadšenou studentkou fyzioterapie, které se v současné době věnuje na fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Rovněž absolvovala kurz fitness instruktora a v této oblasti, stejně jako ve výživě a regeneraci a celkově zdravém stylu, se nadále aktivně vzdělává. V rámci studia spolupracuje s profesionálními sportovci, například s českým juniorským biatlonistickým týmem a předními hráči badmintonu. Lucie má praktické zkušenosti z lázní, kde rozšiřovala své ysokoškolské znalosti o komunikaci a práci s pacienty. Lucie se aktivně podílí na obsahu pro Myprotein a více informací o ní naleznete na jejím Instagramovém profilu: https://www.instagram.com/missnothingdamn. Ve svém volném čase se věnuje samozřejmě sportu – fitness, posilování, ale také relaxacím. Sama si vede tréninky a jejich rozvržení. Miluje procházky, přírodu, hory, a když může, odjede proto z města. Mezi její koníčky rovněž patří čtení, psaní, hudba, psychologie, čas s přáteli, vaření a jiné drobné radosti všedních dní.
myprotein