S recepty na brownies se na internetu, ale i v kuchařkách a televizi, poslední dobou přímo roztrhl pytel. Vymýšlejí se různé druhy, od klasických s moukou a cukrem až po nejrůznější druhy nových ″fitness“ a zdravých verzí – cuketové, banánové, batátové, květákové… Ale my se dnes vrhneme na ještě jeden trochu jiný druh. Fazolové brownies.
Fazole v těstu? Ano, opravdu fazole. Udělají krásnou a jemnou texturu těsta a navíc zvýší obsah bílkovin. Brownies jsou díky nim vláčné, chutné a rozhodně by nikdo podle chuti nepoznal, že jsou vlastně z fazolí. Takže se nemusíte obávat a můžete tento delikátní dezert nabídnout kterékoliv příchozí návštěvě, ať už se zdravým životním stylem zabývá, hlídá si ″makra“ a bílkoviny, nebo je to typ člověka spíš čokoládový, co si rád dá nějaký ten sladký zákusek.
Ingredience:
- 500g uvařených červených fazolí (nebo 2 plechovky fazolí v nálevu) * 50g MyProtein Whey čokoládového proteinu (mohou být i míchané čokoládové příchutě – čokoláda a kokos, čokoláda a oříšek, čokoláda a karamel,…)
- 50g MyProtein Whey čokoládového proteinu (mohou být i míchané čokoládové příchutě – čokoláda a kokos, čokoláda a oříšek, čokoláda a karamel,…)
- 20g holandského kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 2 banány (cca 240g)
- 2 vejce
- Špetka skořice