Zpět na hlavní obsah
Recepty

Nutričně vyvážená jídla: Fit krémové těstoviny s párkem | Zdravé recepty na těstoviny

Nutričně vyvážená jídla: Fit krémové těstoviny s párkem | Zdravé recepty na těstoviny
Jennifer Blow
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Hledáte nějaké zdravé recepty na těstoviny? Tyhle fit krémové těstoviny s párkem oživí váš meal prep.

Už máte dost každodenního kuřecího s rýží a brokolicí? Ano, my taky. Vyzkoušejte tyhle fit krémové těstoviny s vysokým obsahem bílkovin.

Zkuste použít skyr místo krémového sýra a párky se sníženým obsahem tuku, abyste jídlo odlehčili, aniž byste přišli o chuť.

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 lžíce 100% kokosového oleje
  • 1 pórek (nakrájený nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené)
  • 8 párků se sníženým obsahem tuku (nakrájené)
  • 200g skyru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 240g celozrnných penne (uvařené)
  • 1 lžička sušených plátků chilli
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Hrst čerstvé bazalky

Postup

  1. Do velké nepřilnavé pánve dejte kokosový olej a rozehřejte. Přidejte nakrájený pórek a opékejte 3-4 minuty, občas promíchejte.
  2. Přidejte česnek a opékejte další 2 minuty, pak přidejte nakrájené párky a opékejte za občasného míchání dalších 6-10 minut, dokud nebudou párky zlatavé ze všech stran. Poté přidejte plátky chilli a osolte a opepřete.
  3. Poté přidejte rajčata z plechovky a dobře zamíchejte. Nechte pár minut probublávat a pak přidejte skyr a pořádně míchejte, dokud nebudete mít hustou krémovou omáčku.
  4. Přidejte uvařené těstoviny do pánve a promíchejte s omáčkou, aby se vše propojilo.
  5. Po pár minutách sundejte pánev z plotny a rozdělte do krabiček, ozdobte čerstvou bazalkou.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 415kcal 52 kalorií z tuku
% Doporučeného denního množství *
Tuky 5.8g 9%
Sacharidy 48g 16%
Bílkoviny 34g 68%
Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein