Chcete překvapit svého miláčka na Valentýna hned z rána? Odskočte si na chvíli do kuchyně a přineste mu do postele vynikající fitness snídani z tvarohu ozdobenou ovocem a dotuněnou čokoládovým srdíčkem. Ještě větší pochvalu sklidíte, pokud ji naservírujete bez oblečení nebo jen v zástěře. :D
| Doba přípravy: | 10 minut |
| Doba vaření/pečení: | 10 minut |
| Počet porcí: | 1 |
| Nutriční hodnoty | 1 porce |
| Energetická hodnota: | 338 kCal |
| Sacharidy: | 23 g |
| Z toho cukry: | 4 g |
| Bílkoviny: | 42 g |
| Tuky: | 8 g |
Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedené bez náplně, ovoce a zdobení.
- 70 g odtučněného tvarohu
- 1 vejce
25 g ovesná mouka vanilková 25 g protein izolát vanilka 1 lžíce psyllia (5 g)
- tvaroh
- banán (rozmixovaný)
- arašídové máslo
- mandlové plátky
- ovoce – např. mango, physalis, fík, granátové jablko
- čokoládové srdce
- kokosový olej
- Pořádně smíchejte všechny ingredience na těsto. Konzistence by měla být tekutější, ale ne moc řídká. Pokud je těsto příliš husté, přilijte trochu studené vody.
- Rozehřejte pánev a pokud má tendenci k připalování, vymažte jí trochou kokosového oleje.
- Na pánev dejte vždy po dvou lžících těsta a opečte z obou stran dozlatova.
- Dle velikosti vznikne 6 – 8 lívanečků.
- Během opékání smíchejte trochu tvarohu s rozmixovaným banánem.
- Navrstvěte na sebe 3 – 4 lívanečky a proložte je tvarohovým krémem.
- Nahoře ozdobte ovocem, přidejte arašídové máslo, čokoládové srdce a mandlové plátky.
- Hotové lívance po upečení přiklápějte na talíři pod misku, aby nevychladly.
Můžete použít libovolné čokoládové srdce, které koupíte, např. z bonboniéry Milka (na Valentýna se to dá akceptovat) :-), nebo vyrobte vlastní pomocí silikonové formičky, do které nalijete ve vodní lázni rozpuštěnou fitness čokoládu MyProtein.
Olga Bajková Autor a expert