Zpět na hlavní obsah
Recepty

Fit sýrové croissanty

Fit sýrové croissanty
Nela Hoskovcova
Autor a expert4 měsíců Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Sladkého jsme měli o Vánocích asi všichni až dost, tak co si takhle upéct pro změnu něco slaného? Tyhle jednoduché fit sýrové croissanty podle @viktorie_hrazdilkova jsou nejen chuťově vynikající, ale nezmaří ani žádné vaše lednové cíle.

Ingredience:

  • 1 mozzarella light
  • 1 menší vejce
  • 120g Instant Oats
  • špetka soli
  • 30g strouhaného sýru
  • vejce na potření
  • sezam

Postup: 

  1. Mozzarellu rozmixujte společně s vejcem a solí do hladké konzistence. 
  2. K této směsi přidejte neochucené Instant Oats a zpracujte v nelepivé těsto. 
  3. Těsto rozválejte do obdélníku, posypejte sýrem a nařežte na trojúhelníky. Z jednotlivých trojúhelníků tvořte croissanty, které ještě potřete vejcem, posypejte sezamem a dejte péct na 200°C/ 15 min. Dobrou chuť!

Nutriční informace na 1ks (1/9):

Kalorie 84
Tuky 3,3g
Sacharidy 8,6g
Bílkoviny 5g
Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein