Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Valentýnské lívance

Recept: Valentýnské lívance
Olga Bajková
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Chcete překvapit svého miláčka na Valentýna hned z rána? Odskočte si na chvíli do kuchyně a přineste mu do postele vynikající fitness snídani z tvarohu ozdobenou ovocem a dotuněnou čokoládovým srdíčkem. Ještě větší pochvalu sklidíte, pokud ji naservírujete bez oblečení nebo jen v zástěře. :D

 

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření/pečení: 10 minut
Počet porcí: 1

 

Nutriční hodnoty 1 porce
Energetická hodnota: 338 kCal
Sacharidy: 23 g
Z toho cukry: 4 g
Bílkoviny: 42 g
Tuky: 8 g

 

Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedené bez náplně, ovoce a zdobení.

Ingredience

Těsto

Náplň

  • tvaroh
  • banán (rozmixovaný)

Ostatní

Postup

  1. Pořádně smíchejte všechny ingredience na těsto. Konzistence by měla být tekutější, ale ne moc řídká. Pokud je těsto příliš husté, přilijte trochu studené vody.
  2. Rozehřejte pánev a pokud má tendenci k připalování, vymažte jí trochou kokosového oleje.
  3. Na pánev dejte vždy po dvou lžících těsta a opečte z obou stran dozlatova.
  4. Dle velikosti vznikne 6 – 8 lívanečků.
  5. Během opékání smíchejte trochu tvarohu s rozmixovaným banánem.
  6. Navrstvěte na sebe 3 – 4 lívanečky a proložte je tvarohovým krémem.
  7. Nahoře ozdobte ovocem, přidejte arašídové máslo, čokoládové srdce a mandlové plátky.

 

Poznámky

  • Hotové lívance po upečení přiklápějte na talíři pod misku, aby nevychladly.
  • Můžete použít libovolné čokoládové srdce, které koupíte, např. z bonboniéry Milka (na Valentýna se to dá akceptovat) :-), nebo vyrobte vlastní pomocí silikonové formičky, do které nalijete ve vodní lázni rozpuštěnou fitness čokoládu MyProtein.

 

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein