Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Špenátové gnocchi s kuřecím masem

Recept: Špenátové gnocchi s kuřecím masem
Olga Bajková
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Gnocchi je italský název pro noky. Používají se jako příloha, hlavní chod, případně i do polévek. Připravují se v různých variantách v mnoha světových kuchyních. Když použijete celozrnnou mouku, přidáte špenát a kuřecí maso, vznikne výborné hlavní jídlo i pro fitness.

 

Kuřecí maso se špenátem 

 

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření/pečení: 20 minut
Počet porcí: 5

 

Nutriční hodnoty 5 porcí 1 porce
Energetická hodnota: 956 kCal 191 kCal
Sacharidy: 43 g 9 g
Z toho cukry: 11 g 2 g
Bílkoviny: 136 g 27 g
Tuky: 28 g 6 g

 

Bramborové noky 

 

Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření/pečení: 40 minut
Počet porcí: 5

 

Nutriční hodnoty  5 porcí 1 porce
Energetická hodnota: 1 300 kCal 260 kCal
Sacharidy: 245 g 49 g
Z toho cukry: 10 g 2 g
Bílkoviny: 30 g 6 g
Tuky: 15 g 3 g
Ingredience
  • 600 g kuřecích prs
  • 450 g mraženého listového nebo drceného špenátu
  • 150 – 200 ml vody
  • 3 stroužky česneku (20 g)
  • 1 lžička soli (5 g)
  • ½ lžičky pepře (5 g)
  • kokosový olej nebo řepkový olej (5 g)

 

Postup
  1. Špenát nechejte rozmrazit.
  2. Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
  3. Česnek oloupejte.
  4. Maso zprudka opečte pár minut na oleji, než se zatáhne. Mezitim ho osolte a opepřete.
  5. Přidejte špenát, vodu a nechte společně provařit cca 10 minut.
  6. Podávejte s bramborovými noky (buď kupovanými nebo si uvařte domácí celozrnné).

 

Bramborové noky - ingredience

 

  • 4 brambory (700 g) – ideálně varný typ C
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • celozrnná mouka (polovina špaldová – cca 80 g a polovina ovesná – cca 80 g) – množství takové, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto, záleží na moučnosti brambor

 

Postup

 

  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte nebo rozmixujte dohladka.
  2. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte těsto (mouku dávejte postupně podle konzistence).
  3. Vyválejte tenké válečky, ty rozkrájejte na malé kousky a vařte ve vroucí vodě po vyplavání k hladině 2 minuty.
  4. Vytáhněte naběračkou a propláchněte studenou vodou.
  5. Podle množství a velikosti hrnce vařte po várkách.

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein