Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Proč bodybuilder vyřadí kreatin před show

Proč bodybuilder vyřadí kreatin před show
Emily Wilcock
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Ryan Terry, vítěz Arnold Classic UK 2021, si momentálně dává zaslouženou pauzu, než zahájí přípravu na Mr Olympia. A ve svém volném čase se rozhodl odpovědět na otázky od několika šťastných followerů. Ve vaně, sauně a vířivce, samozřejmě. Kde jinde byste natáčeli Q&A?

https://www.youtube.com/watch?v=-qsbA0rGSyI&feature=emb_logo

Existuje důvod, proč se Ryan rozhodl tohle video natočit ve svém regeneračním sídle. Nedávno si natrhl část zádového svalu. Je si vědom, v čem se musí před soutěží zlepšit, a jednou z partií, na které pracoval, byla záda. Ale jeho odhodlání vedlo k přetrénování a zranění.

Od té doby si upravil regenerační rutinu, dal si pauzu a poučil se ze své chyby. A tady je teď: zotavující se v ledové vaně.

Kdy je tvoje další soutěž?

Jakožto soutěžící bodybuilder se Ryan vždy soustředí na svůj cíl. A jaký je právě jeho další cíl? Titul Mr Olympia. Do té doby je ještě trocha času, tak si Ryan užívá času s rodinou a dovolenou, než se vrhne na plnou přípravu. Projde 20 týdny tréninku před soutěží, což je více, než kdy předtím. Je zvyklý na 12-16 týdnů, takže tohle bude docela challenge. Ale on se na ni těší.

Top suplementy pro středně pokročilého liftera?

Pro Ryana jsou tohle top doplňky stravy, ať už jste na jakékoliv úrovni. Ať už jste v gymu byli 5 minut nebo 5 let, doporučuje proteinový prášek, kreatin a dobrý sportovní multivitamín.

Normálně by Ryan řekl, že strava vždy převáží nad suplementy, ale co se týče proteinu, prášková forma může být rychlejší a rychleji se může dostat do vašeho systému po tréninku.

Kreatin je skvělý, pokud chcete budovat svaly a sílu. Je jedním z nejvíce prozkoumaných doplňků stravy a existuje spousta vědeckých důkazů, že opravdu má své benefity.

A s multivitaminem chybu neuděláte a budete tak mít jistotu, že máte dostatek všech esenciálních vitamínů.

Jaké jsou tvoje dvě fitness ikony?

Ryan trochu podváděl a uvedl ikony tři, ale kdo by se mu divil. Je z čeho vybírat. Jako první je tu Flex Wheeler za svou bodybuilding formu. Ačkoliv Ryan nikdy vlastně nechtěl být bodybuilder, vždycky obdivoval jeho formu. Dál Flex Lewis za svou pracovní etiku. Vždycky respektoval, kolik času věnuje svým fanouškům. A nakonec Chris Bumstead. Nejenže je fenomenální ve svém sportu, ale také pravdivě hovoří o negativech sportu.

Budeš se opět sám koučovat na Olympii?

Pokud jste Ryanovým fanouškem, budete vědět, že byl sám sobě trenérem na Arnold Classic – a vyhrál. Vyřešil si vlastní trénink, stravu a cutting program, což je neskutečně velké množství práce okolo tréninku. Ale líbí se mu, že je tak zodpovědný za svůj vlastní výsledek, a byla to jeho nejlepší příprava vůbec.

Měl bych redukovat nebo vyřadit kreatin, když mám cut?

Určitě nemusíte kreatin redukovat nebo vyřazovat, ačkoliv kreatin monohydrát je vázaný na vodu a můžete tak vypadat plnější. Pokud chcete vypadat „sušší“ v jeden specifický den, možná ho vyřaďte pár dní nebo týden předem, což je to, co dělá Ryan.

Další možností, pokud nechcete kreatin vyřadit, je změnit zdroj na kreatin etyl ester, což může pomoci.

Co si z článku odnést

Celé video také můžete sledovat na Ryanově kanálu. Nenechte si ujít jeho přípravu na Mr Olympia – bude to stát za to.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein