Zpět na hlavní obsah
Doplňky stravy

Top 5 vitamínů pro ženy podle nutriční specialistky

Top 5 vitamínů pro ženy podle nutriční specialistky
Monica Green
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Monica Green

Obecně řečeno, muži a ženy mají podobné nutriční potřeby, všichni vyžadují sacharidy, tuky a bílkoviny. Ale kvůli rozdílům v hormonech a reprodukčních cyklech, potřeby mikroživin mužů a žen se mohou lišit.

Pokud už tohle všechno zní složitě, nebojte se, nutriční specialistka a vývojářka Myprotein produktů, Katie Brown, to pomůže vysvětlit.

Katie pracuje konkrétně na produktech řady Myvitamins, takže skutečně rozumí všemu, co se týče vitamínů. Tady je top 5 vitamínů, které Karie doporučuje ženám.

https://www.youtube.com/watch?v=8Dmia25Difc&feature=emb_logo

B12

Vitamín B12 doporučuje Katie ženám proto, že tělo si ho nedokáže vytvořit samo. Katie říká, že B12 je obzvlášť důležitý, pokud jste vegetariáni nebo vegani, jelikož B12 převážně najdeme v živočišných produktech, jako jsou mléko, vejce, maso a některé ryby.

B12 pomáhá tvořit červené krvinky (buňky, které roznáší po těle kyslík). Pokud máte nedostatek B12, Katie říká, že se pravděpodobně budete cítit slabě a unaveně a můžete si dokonce vypěstovat anémii, což je stav, kdy máte méně červených krvinek, než je normální.

B12 navíc podporuje mozek a nervový systém, a tudíž hraje roli v našich emocích, což znamená, že B12 může pomoci mít více pozitivní mysl.

Železo a kyselina listová

Železo najdeme v masu, tofu a zelené listové zelenině, ale doporučených 18mg denně může být docela oříšek, pokud si nepomůžeme doplňkem stravy.

Katie vysvětluje, že jako B12, železo je také nezbytné pro produkci červených krvinek a transport kyslíku v krvi. To je obzvlášť důležité pro ženy, jelikož ztrácí krev a železo během menstruace. Nedostatek železa může opět vést k anémii, díky čemuž se budete cítit slabě a unaveně. Takže suplementace železa vám může dodat ten boost energie, který potřebujete.

Co je tak dobré na našem doplňku stravy Železo a kyselina listová je to, že je vyrobený s přidáním vitamínu C, což napomáhá absorpci železa.

Active Women

Active Women je ultimátní, vše-zahrnující doplněk stravy. Obsahuje směs 18 esenciálních vitamínů a minerálů a je vytvořen tak, abyste se každý den cítila co nejlépe.

Katie nejprve hovoří o vitamínu C, králi vitamínů, který podporuje imunitu, psychologické funkce a předchází únavě. Je tam také vápník pro vaše kosti, biotin pro vlasy, pokožku a nehty a chrom pro metabolismus makroživin.

A seznam pokračuje: koenzym Q10 pro podporuju funkcí enzymů, lutein na podporu zdravého zraku, lipáza a amyláza na pomoc trávení.

Biotin

Katie vysvětluje, že zatímco ztráta vlasů se bere především jako problém postihující může, odhaduje se, že 50% žen zažívá znatelnou ztrátu vlasů v určitém bodě svého života. A proto přichází biotin.

Biotin je vitamín skupiny B, který je známý pro svůj vliv na vlasy, pokožku a nehty, které zanechává zdravé.

Je to vitamín rozpustný ve vodě, což znamená, že tělem rychle prochází, takže pravidelná suplementace je tím správným způsobem, jak si udržovat dostatečně vysokou hladinu.

Kyselina hyaluronová

Milovníci skincare budou o tomto doplňku stravy vědět všechno, jelikož je známý jakožto pomocník, který rozzáří vaši pokožku.

Kyselina hyaluronová je přirozeně se vyskytující, vlhkost vázající molekula v kůži, pojivových tkáních, kloubech a svalech. Ale naše přirozené hladiny kyseliny hyaluronové ubývají s věkem, takže suplementace pomůže obnovit tyto hladiny a rozzářit vás.

Co si z článku odnést

Ačkoliv potřeby mikroživin jsou více méně pro všechny stejné, je doporučeno, aby ženy více užívaly dané suplementy kvůli fyziologickým rozdílům mezi ženami a muži. Ač už je vaším cílem fyzická nebo psychická pohoda nebo energetický boost, těchto pět suplementů bude skvělým startem.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Monica Green
Autor a expert
Zobrazit profil Monica Green
myprotein