Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

S Markétou Zvolskou a Petrem Kaiserem o Impact EAA

S Markétou Zvolskou a Petrem Kaiserem o Impact EAA
Nela Hoskovcova
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova

Myprotein produktová rodina se rozrostla o nového člena jménem Impact EAA. IFBB atlet a fitness influencer Petr Kaiser a crossfiťačka, lifestyleová bloggerka a influencerka Markéta Zvolská AKA Blondýna z Londýna, kteří se oba rozhodli vložit důvěru do naší značky a s hrdostí nosit naše logo jak na svém shakeru, tak na svém tréninkovém outfitu, ho vyzkoušeli za vás a podělili se s námi o své dojmy.

Naše nové Impact EAA (essential amino acids), obsahují dokonce 9 esenciálních aminokyselin, které jsou rychleji vstřebávány přímo do svalů a lépe tak napomáhají regeneraci, a to vše navíc bez cukru a kalorií. Podrobnější informace naleznete také v našem článku Co jsou esenciální aminokyseliny:

Řekněte nám něco o své obvyklé výživě a výživě po tréninku před příchodem EAA.

Petr: Co se týče mé suplementace, používám instantní i tabletové BCAA, dokonce jsem se potkal se suplementací, jejíž součástí byly aminokyseliny, jako například proteinové nápoje, nebo dokonce nakopávače.

Markéta: Před funkčními tréninky jsem si občas dávala BCAA v plechovce. Ale to spíš kvůli chuti, a hlavně protože obsahují kofein. Po tréninku jsem si občas namíchala protein (teď máme doma příchuť čokoládové brownie a jahody se smetanou od MP). Ale vzhledem k tomu, že mám trénink nejčastěji do 6 do večera, byl hned po příchodu domů čas na večeři. K té mám vždy komplexní jídlo obsahující bílkoviny, sacharidy i tuky.

Jak jste zapojili EAA do vaší rutiny a jaké jste zvolili dávkování?

Petr: EAA jsem zapojil do svého běžného tréninku, namíchám s vodou a používám během celého tréninku, upíjím například mezi sériemi, s tím, že dávkování jsem zkoušel předepsané a po několika zkouškách jsem zjistil, že můžu dávkování snížit. Přepočítával jsem na 1,5 l vody.

Markéta: Ve dny, kdy trénuji (tzn. 4x-5x týdně), si dávám večer po tréninku 3 malé odměrky, které rozmíchám v šejkru s vodou.

Začali jste si všímat rozdílů Při jejich používání? Pokud ano, jakých a po jak dlouhé době?

Petr: Nevšiml jsem si žádného významného rozdílu. Myslím si, že by si ale rozdílu všiml člověk, který aminokyseliny začal teprve používat. Já používám suplementaci dlouhou dobu a proto mi přijde, že například BCAA a EAA mají na mé tělo stejný účinek.

Markéta: V posledním měsíci jsem si přidala k běžným funkčním tréninkům (4x-5x týdně) navíc i pár kilometrů běhu (2x-3x týdně), protože jsem se přihlásila na Půlmaraton. A jelikož nejsem zrovna běžec, dává mi to zabrat. Přesto se necítím víc vyčerpaná a svaly nebolí víc, než když jsem chodila "jen" na funkční tréninky. Takže je dost možné, že je to právě díky pomoci v podobě výživy.

Co si myslíte o příchutích a jak dobře se to míchalo?

Petr: Příchuť tropical bych doporučil, velmi příjemná chuť, příjemná sladkost. Já mám rád obecně tropické a sladší ovoce, tato příchuť mi tedy opravdu sedla. Míchání bylo naprosto v pořádku, rozpustnost velmi dobrá.

Markéta: Mám příchuť tropical, která je opravdu dobrá. Jasně, nechutná to jako piňa colada v baru, sladidla v podobě sukralózy jsou znát, ale v porovnání s různými BCAA, co jsem kdy vyzkoušela, je to rozhodně jedna z nejlepších. Překvapilo mě, že z toho nevznikne jen obarvená voda, ale připomíná to spíše džus, a rozmíchává se snadno.

Jaké byly Vaše výhrady před vyzkoušením EAA? Byly vyřešeny?

Petr: Žádné výhrady jsem neměl, naopak doporučuji lidem vyzkoušet i jiné věci. Já sám rád zkouším různé alternativy a jiné věci a proto jsem byl zvědavý, spíše než že bych se obával.

Markéta: U všech suplementů mívám problém s pravidelností. Proto jsem ráda, že mě testování této novinky "donutilo" být důsledná.

Všimli jste si během týdnů užívání nějaké fyzické změny?

Petr: Nevšiml jsem si žádných rozdílů velkých oproti předchozí suplementaci.

Markéta: Fyzickou změnu na sobě nevidím, ale je dost možné, že právě EAA pomáhají mému tělu lépe zvládat zátěž, která je teď ještě o trošku vyšší než obvykle.

Myslíte si, že po Čtyřech týdnech užívání EAA je budete trvale užívat, nebo se vrátíte k předchozím proteinovým doplňkům? Proč?

Petr: Nebudu se jim vyhýbat, doberu ty, které mám a občas je do tréninku znovu zařadím, třeba v jiné příchuti. Rád střídám různé suplementy.

Markéta: Zvykla jsem si na pravidelné užívání a příchuť mi chutná, proto budu ráda pokračovat. A jsem zvědavá i na další příchutě.

Komu byste doporučili používat Impact EAA?

Petr: Určitě všem sportovcům, kteří podávají větší fyzický výkon během tréninku, aby doplnili aminokyseliny v těle a urychlili regeneraci, např. fitness, běžce, fotbalisty, cyklisty atd. Nebránil bych se doporučit i lidem mimo tréninkový den.

Markéta: Každému, kdo pravidelně sportuje - naše svaly toho pro nás dělají hodně a zaslouží si trochu podpořit, stejně jako lepší regeneraci.

Zaujal vás barvitý popis této novinky na poli suplementace a chcete vědět víc? V tom případě se o Impact EAA můžete více dočíst v našem článku Impact EAA – Další významná věc pro velké výsledky:

Pokud vás Petr s Markétou nalákali natolik, že naši novinku chcete rovnou vyzkoušet, zamiřte na náš eshop, kde ji můžete pořídit nejen ve zmiňované příchuti tropical, ale také s chutí coly, jahody & limetky či neochucenou.

Vedl: Antonín Pečenka

Napsal: Nela Hoskovcová

Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein