Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Martin Gabko o Impact EAA

Martin Gabko o Impact EAA
Nela Hoskovcova
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova

O suplementování BCAA slyšel už snad každý milovník fitness. Nyní se náš sortiment ale rozšířil také o Impact EAA (essential amino acids), neboli esenciální aminokyseliny, které napomáhají rychlejší regeneraci svalové hmoty, protože jsou do svalů vstřebávány rychleji, nežli náš oblíbený Impact Whey Protein, jehož profilem aminokyselin jsou inspirovány. A to vše navíc dostanete bez cukru a kalorií. Podrobnější informace naleznete také v našem článku Co jsou esenciální aminokyseliny:

Náš první oficiální český Myprotein ambasador Martin Gabko, osobní trenér a první vicemistr BFC CUP 2017 IFBB Men’s Physique, jenž se navíc umístil 5. na MČ v kulturistice do 80 kg, EAA vyzkoušel za vás a v následujícím rozhovoru nám prozradil, co si o novém doplňku stravy myslí a komu by ho doporučil.

Řekni nám něco o své obvyklé výživě po tréninku před příchodem EAA. Jak jsi pak zapojil EAA do tvé tréninkové rutiny?

Martin: Používal jsem BCAA před i po tréninku, stejně tak jsem začal používat EAA. Dávkování jsem zvolil 5g před a 5g po.

Začal sis všímat rozdílu při jejich používání? Pokud ano, jakých a po jak dlouhé době?

Martin: Určitě ano, EAA mají velký přínos pro regeneraci svalové hmoty, jelikož se jedná o esenciální aminokyseliny.

Co si myslíš o příchutích a jak dobře se to míchalo?

Martin: Příchuť Tropical je skvělá a co se týče míchání, bez problému.

Jaké byly tvoje výhrady před vyzkoušením EAA? Byly vyřešeny?

Martin: Neměl jsem výhrady, vím, o co se jedná, a EAA zafungovaly přesně podle představ.

Myslíš si, že po čtyřech týdnech užívání EAA je budeš trvale užívat, nebo se vrátíš k předchozím proteinovým doplňkům? Proč?

Martin: Určitě u EAA zůstanu, jelikož se jedná o esenciální aminokyseliny, tedy komplexní.

Komu bys doporučil používat Impact EAA?

Martin: Každému aktivnímu uživateli, nicméně určitě bych doporučil i méně aktivním jedincům před a po tréninku.

Pokud vás naše novinka zaujala a chcete se o ní dozvědět víc, můžete se o ní podrobněji dočíst v našem článku Impact EAA – Další významná věc pro velké výsledky:

A pokud vás zkušenost Martina Gabka přesvědčila natolik, že chcete Impact EAA rovnou sami vyzkoušet, můžete ji zakoupit na našem eshopu, kde je k dostání v několika variantách: bez příchuti, tropical, jahoda & limetka a cola.

Vedl: Antonín Pečenka

Napsal: Nela Hoskovcová

Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein