Tento recept na zdravou směs ze sladkých brambor je perfektní snídaní pro budování svalů.
Hledáte něco nového, co byste mohli připravit z vašich sladkých brambor? Myslíme si, že si tuto zdravou směs ze sladkých brambor zamilujete pro vaše další snídaně. Připravte si pár porcí dopředu a zdravou snídani na pár dní máte vyřešenou.
Skromné sladké brambory jsou již dlouho ideální surovina pro fitness nadšence, kteří si připravují krabičky s jídlem – jsou známé pro vysoký obsah vlákniny, škrob a vitamin A. Nejčastěji jsou opečené a podávané společně s kuřecím plátkem a zeleninou. Tento lahodný odlišný recept dává sladkým bramborám nový rozměr.
Přidáním choriza, vajec a cizrny jídlo nejen skvěle ochutíte, ale také dodáte důležité bílkoviny – nezbytnou součást stravy, která doplňuje těžkou dřinu v posilovně. A nejde jen o hromadu bílkovin, které tato skvělá snídaně nabízí…
Chorizo má špatnou reputaci kvůli vysokému obsahu tuku, ale věděli jste, že tyto pikantní klobásy přetékají vitamíny a minerály, které opravdu pomáhají budovat svaly a shazovat tuk?
Chorizo je bohatým zdrojem vitamínu B12 (nezbytný pro metabolismus aminokyselin a mastných kyselin), selenu (pomáhá při produkci hormonů štítné žlázy) a tiaminu (nezbytný pro metabolismus sacharidů).
A nezapomeňte na mocnou cizrnu. Tato luštěnina bohatá na živiny a vlákninu obsahuje vysoký podíl škrobu pro pomalé uvolňování energie – perfektní palivo pro váš den.
Pikantní směs ze sladkých brambor a choriza
Počet porcí: 4
Ingredience
● 500 g sladkých brambor
● 1 polévková lžíce Kokosového oleje
● ½ červené cibule (jemně nakrájené)
● 200 g cizrny z plechovky (přeceděné)
● 150 g choriza nebo pancetty (nakrájené na 1cm kostičky)
● ½ čajová lžíce mořské soli
● ½ čajová lžíce černého pepře
● 4 středně velká vejce z volného chovu
● Hrst nakrájených papriček jalapeño
Postup
1. Oloupejte sladké brambory a nakrájejte na 2cm kostičky. Vložte kostičky na pánev a zalijte vodou. Následně přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, přeceďte a nechte vyprchat páru po dobu 2-3 minut.
2. Při čekání dejte na pánev kokosový olej a rozpalte na střední až vysokou teplotu. Jakmile se olej rozpustí, přidejte nakrájenou cibuli a chorizo/pancettu a smažte po dobu 3-4 minut za příležitostného míchání.
3. V dalším kroku snižte plamen na střední a přidejte sladké brambory, cizrnu, jalapeño papričky, mořskou sůl a černý pepř. Trochu je umačkejte a smažte 8-10 minut bez dalšího hýbání, dokud spodní část nezačne být křupavá.
4. Jakmile je spodek křupavý, udělejte do směsi 4 malé důlky a přidejte vejce. Zakryjte pánev a vařte 2-3 minuty, dokud nebudou vejce uvařená, ale žloutek bude stále tekutý (pokud máte žloutek rádi ztuhlý, můžete vařit déle).
5. Posypte pár jalapeños a podávejte.