Zpět na hlavní obsah
Zdravá strava

Recept na pikantní směs ze sladkých brambor a choriza | Chutná snídaně pro budování svalů

Recept na pikantní směs ze sladkých brambor a choriza | Chutná snídaně pro budování svalů
Lauren Dawes
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Tento recept na zdravou směs ze sladkých brambor je perfektní snídaní pro budování svalů.

Hledáte něco nového, co byste mohli připravit z vašich sladkých brambor? Myslíme si, že si tuto zdravou směs ze sladkých brambor zamilujete pro vaše další snídaně. Připravte si pár porcí dopředu a zdravou snídani na pár dní máte vyřešenou.

Skromné sladké brambory jsou již dlouho ideální surovina pro fitness nadšence, kteří si připravují krabičky s jídlem – jsou známé pro vysoký obsah vlákniny, škrob a vitamin A. Nejčastěji jsou opečené a podávané společně s kuřecím plátkem a zeleninou. Tento lahodný odlišný recept dává sladkým bramborám nový rozměr.

Přidáním choriza, vajec a cizrny jídlo nejen skvěle ochutíte, ale také dodáte důležité bílkoviny – nezbytnou součást stravy, která doplňuje těžkou dřinu v posilovně. A nejde jen o hromadu bílkovin, které tato skvělá snídaně nabízí…

Chorizo má špatnou reputaci kvůli vysokému obsahu tuku, ale věděli jste, že tyto pikantní klobásy přetékají vitamíny a minerály, které opravdu pomáhají budovat svaly a shazovat tuk?

Chorizo je bohatým zdrojem vitamínu B12 (nezbytný pro metabolismus aminokyselin a mastných kyselin), selenu (pomáhá při produkci hormonů štítné žlázy) a tiaminu (nezbytný pro metabolismus sacharidů).

A nezapomeňte na mocnou cizrnu. Tato luštěnina bohatá na živiny a vlákninu obsahuje vysoký podíl škrobu pro pomalé uvolňování energie – perfektní palivo pro váš den.

Pikantní směs ze sladkých brambor a choriza

Počet porcí: 4

Ingredience

● 500 g sladkých brambor ● 1 polévková lžíce Kokosového oleje ● ½ červené cibule (jemně nakrájené) ● 200 g cizrny z plechovky (přeceděné) ● 150 g choriza nebo pancetty (nakrájené na 1cm kostičky) ● ½ čajová lžíce mořské soli ● ½ čajová lžíce černého pepře ● 4 středně velká vejce z volného chovu ● Hrst nakrájených papriček jalapeño

Postup

1. Oloupejte sladké brambory a nakrájejte na 2cm kostičky. Vložte kostičky na pánev a zalijte vodou. Následně přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, přeceďte a nechte vyprchat páru po dobu 2-3 minut.

2. Při čekání dejte na pánev kokosový olej a rozpalte na střední až vysokou teplotu. Jakmile se olej rozpustí, přidejte nakrájenou cibuli a chorizo/pancettu a smažte po dobu 3-4 minut za příležitostného míchání.

3. V dalším kroku snižte plamen na střední a přidejte sladké brambory, cizrnu, jalapeño papričky, mořskou sůl a černý pepř. Trochu je umačkejte a smažte 8-10 minut bez dalšího hýbání, dokud spodní část nezačne být křupavá.

4. Jakmile je spodek křupavý, udělejte do směsi 4 malé důlky a přidejte vejce. Zakryjte pánev a vařte 2-3 minuty, dokud nebudou vejce uvařená, ale žloutek bude stále tekutý (pokud máte žloutek rádi ztuhlý, můžete vařit déle).

5. Posypte pár jalapeños a podávejte.

Nutriční informace Množství na porci

Kalorie 437 kcal

207 kalorií z tuků

Celkem tuky 23g

Celkem sacharidy 38g

Bílkoviny 24g

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein