Zpět na hlavní obsah
Strava

Nejlepší tipy na studentskou kocovinu

Nejlepší tipy na studentskou kocovinu
Nicol Cerna
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Jedinou nevýhodou skvělé noci je ráno poté. Máte spoustu věcí, které musíte udělat, ale přitom se cítíte, jako by Vás srazil náklaďák. Co by měl student udělat? Máme rychlý seznam nejlepších řešení (a prevencí) na obávanou studentskou kocovinu.

Téma #1: Voda

Když se připravujete jít ven, připravte si pořádnou sklenici vody k Vaší posteli. Půllitr je dobrý, Myprotein barel ještě lepší. Pořádně se napijte, když se vrátíte domů a dáte tak Vašemu tělu šanci bojovat s utrpením. Navíc také oceníte to, že budete mít co pít, když se probudíte.

VědaVlastnosti alkoholu způsobují, že vysává vodu z Vašeho těla. Kromě toho, že to způsobuje pocit slabosti, budete mít také silnou bolest hlavy, pokud odvede vodu z Vaší hlavy. Čím více vody dáte Vašemu tělu, tím méně škody způsobí alkohol vysávající ji ven.

Téma #2: Elektrolyty

Pokud jste byli na bláznivé party, Vaše krev může ztratit nezbytné elektrolyty. Toto Vás může ponechat v celkem nezdravé kondici, takže byste je měli nahradit co nejrychleji k oslabení symptomů. Naštěstí se elektrolyty nachází v řadě sportovních nápojů a také v kokosové vodě a lécích potlačujících dehydrataci jako je Dioralyte.

VědaKlíčové elektrolyty, které nás drží zdravé, jsou sodík, draslík, hořčík, vápník, chlor, hydrogen fosforečnany a hydrogenuhličitany. Alkohol způsobuje, že tělo spotřebuje tyto elektrolyty mnohem rychleji než je běžné. Doplnění elektrolytů pomůže tělu zbavit se toxinů v těle, kterými ho alkohol krutě naplnil.

Téma #3: Zázvor

Čerstvý zázvor byl používán jako lék na nevolnost tisíce let. Tento tvrdý kořen má vlastnosti, které mohou pomoct uklidnit žaludek. Naštěstí pro studentský rozpočet, zázvor vydrží věky, takže ho můžete koupit větší množství, pokud očekáváte více kocovin v průběhu času.

Můžete smíchat kousky zázvoru se lžičkou hnědého cukru pro vytvoření nápoje pro potlačení kocoviny. Alternativou je žvýkání krystalizovaného zázvoru.

VědaZázvor je znám jako “carmaniativum” a pomáhá tělu tišit bolesti zažívacího systému a zbavit tělo nashromážděných plynů, které mohou způsobovat bolesti a nadýmání.

Téma #4: Konzumace jídla

I když ve Vás myšlenky na jídlo způsobují závratě, jídlo urychlí uzdravovací proces. Nejlepším jídlem jsou vysoce kalorické, ale snadno konzumovatelné potraviny. Vyměňte Vaši anglickou snídani za toast s fazolemi nebo banán.

VědaVaše tělo spotřebuje velké množství energie, když se pokouší zbavit se toxinů, které jste dostali do svého těla. Potřebujete doplnit energii na uzdravení kaloriemi, které přijmete. Jídla s vysokým obsahem tuku jsou pro tělo těžko využitelná. Takže sendvič s mastnou klobásou znamená pro Vaše tělo větší námahu (a riziko, že tělo ho odmítne kvůli zmiňované kocovině). Zatímco jídla s vysokým obsahem kalorií a nízkým obsahem tuků jako jsou fazole nebo banány doplní Vašemu tělu energii rychleji a to tak bude moct pokračovat v opravách škody.

 

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein