Recepty

Tvarohové ovocné knedlíky | Recept

Máte chuť na sladký oběd nebo večeři a přitom se nechcete ochudit o protein? Tvarohové ovocné knedlíky ve fitness verzi jsou super volbou a pokud použijete kuchyňského robota, ani se moc nenadřete.

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření/pečení: 7 minut
Počet kusů: 12

 

Nutriční hodnoty 12 ks 1 ks
Energetická hodnota: 1 248kCal 104kCal
Sacharidy: 156 g 13 g
Z toho cukry: 24 g 2 g
Bílkoviny: 120 g 10 g
Tuky: 12 g 1 g

Pozn.: Nutriční hodnoty uvedeny bez polevy/posypky.

Ingredience

Těsto

Náplň

  • 5 – 10 ks ovoce (např. jahody, švestky, blumy, meruňky)

Poleva / posypka

  • rozmixované ovoce (banán, broskve, švestky, blumy, maliny, jahody aj.)
  • mák
  • strouhaný kokos
  • kokosový olej
  • sladidlo (např. Myprotein sirup, rýžový sirup, prášková stévie)

Ovocné knedlíky recept | Myprotein.cz

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto.
  2. Ovoce umyjte, vypeckujte a rozkrájejte na menší části (poloviny).
  3. Dejte vařit vodu do většího hrnce.
  4. Těsto rozdělte na 12 částí, z každé části udělejte placku.
  5. Placku naplňte kouskem ovoce, dobře zabalte a v ruce vytvarujte do kuličky.
  6. Připravené knedlíky dejte vařit do vroucí vody než nevyplavou (cca 7 minut).
  7. Po uvaření slijte vodu a knedlíky propláchněte pod studenou vodou.
  8. Při servírování můžete knedlíky polít rozmixovaným ovocem, posypat mákem a kokosem a polít rozpuštěným kokosovým olejem. V případě potřeby i přisladit.

Knednlíky recept | Myprotein.cz

Poznámky

  • Pro rychlejší vyhnětení těsta doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí.
  • Protein doporučuji izolát, který oproti klasickému tak moc netvrdne.
  • Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít mleté ovesné vločky čokoládové, čokoládový protein a případně přidat 1 – 2 lžíce kakaa na vaření.
  • Pro usnadnění lze knedlíky připravit i vevnitř bez ovoce.
  • Místo instantních mletých ochucených ovesných vloček lze případně použít najemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat umělé sladidlo. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky Myprotein jsou ideálně oslazené i ochucené.
  • Místo špaldové mouky lze použít i ovesnou Myprotein mouku nebo jiný typ celozrnné mouky, nicméně výsledek bude mít trochu jinou konzistenci i chuť.


Olga Bajková

Olga Bajková

Autor a expert

Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Do fitka jsem poprvé zavítala už jako teenager, ale opravdu intenzivně a skoro každý den se mazlím s činkama až poslední rok. :-) Trvalo mi pěknou řádku let, než jsem dokázala efektivně skloubit sport se správným stravováním a začaly se dostavovat uspokojivé trvalejší výsledky. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)


Olga si oblíbil/a...


S Myprotein ušetříte každý den! Podívejte se na naše aktuální slevy a slevové kódy... KUP TEĎ