Zpět na hlavní obsah
Recepty

4 recepty z vajec, s kterými zazáříte během letošních Velikonoc

4 recepty z vajec, s kterými zazáříte během letošních Velikonoc
Lauren Dawes
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Dobře, my víme, že pro většinu lidí je hlavní událostí Velikonoc čokoláda.

Pro slanou přestávku od sladkého tu pro vás máme čtyři naše oblíbené snídaňové recepty z vajec, které můžete vyzkoušet. Jsou snadným způsobem, jak můžete udělat Velikonoce trochu více speciální, a navíc také obsahují vysoký podíl bílkovin – pro nás to zní jako win-win situace.

1. Pikantní směs ze sladkých brambor a choriza

Nudí vás pořád stejné nedělní smažení? Zkuste věci trochu okořenit s touto super lahodnou směsí ze sladkých brambor a choriza. Množství stačí na čtyři porce, takže je ideální pro nakrmení kamarádů a rodiny během brunche.

Na porci:Kalorie — 437 Bílkoviny — 24 g Sacharidy — 38 g Tuky — 23 g

Recept je zde.

2. Low-carb vaječné košíčky

Tyto low-carb vaječné košíčky jsou úžasnou alternativou, kterou můžete vyzkoušet, pokud hlídáte množství přijatých kalorií. Navíc jsou připravené za méně než 15 minut.

Na porci: Kalorie — 207 Bílkoviny — 14 g Sacharidy — 7 g Tuky — 14 g

Recept je zde.

3. Vejce a špalíčky pro růst vašich svalů

Zkuste sofistikovanou obměnu dětské klasiky – tato vejce se špalíčky jsou přesně to,  co potřebujete po probuzení o velikonoční neděli.

Na porci: Kalorie — 537 Bílkoviny — 39 g Sacharidy — 26 g Tuky — 30 g

Recept je zde.

4. Frittata s kapustou, cibulí & sladkými bramborami

Tato frittata je jednoduchý a lahodný způsob, jak efektivně spotřebovat zeleninu – my jsme v naší použili kapustu a cibuli, ale vy můžete být kreativní a zkusit přimíchat i další ingredience.

Na porci: Kalorie — 388 Bílkoviny — 25 g Sacharidy — 29 g Tuky — 19 g

Recept je zde.

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein