Zpět na hlavní obsah
Zdravá strava

Obohaťte vaše víkendové smažení | Vejce a špalíčky pro růst vašich svalů

Obohaťte vaše víkendové smažení | Vejce a špalíčky pro růst vašich svalů
Jennifer Blow
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Dejte si vejce pro větší a lepší svaly.

Zkuste trochu obměnit svou snídani a přidejte nová vejce se špalíčky do vašeho menu. Křepelčí, husí a kachní vejce jsou považována za delikatesu po celém světě a navíc mají bohaté a chutné žloutky – perfektně doplněné sladkými a slanými špalíčky.

Navíc, vejce jsou plná bílkovin, které jsou potřeba pro růst svalů, karotenoidů zlepšujících zrak a řady dalších esenciálních vitamínů a minerálů.

Počet porcí: 2

Ingredience

Vejce

● 2 kachní vejce ● 2 husí vejce ● 4 křepelčí vejce

Špalíčky

● 2 plátky žitného chleba + 2 polévkové lžíce zeleného pesta ● 6 špiček chřestu + 2 plátky prosciutta ● 1 sladká brambora + 1 čajová lžička mořské soli

Postup

Nejdříve si připravte špalíčky:

1. Na žitné špalíčky si opečte žitný chléb a potřete pestem, nakonec stačí nakrájet na kousky.

2. Na chřestové špalíčky si připravte trochu kokosového oleje a vložte na mřížku na silný plamen po dobu 8-10 minut, následně zabalte do prosciutta.

3. Na špalíčky ze sladkých brambor si oloupejte brambory a nakrájejte na špalíčky, pokapejte kokosovým olejem, posolte a následně pečte na plechu po dobu 15-20 minut.

Nyní si připravte vejce:

4. Na vejce si připravte velký hrnec s vodou a přiveďte ji k varu, jakmile se vaří, husí vejce budou potřebovat 8-9 minut, kachní 4 minuty a křepelčí pouze 1 minutu.

5. Ponořte vaše špalíčky do plných a jemných žloutků a vychutnávejte!

Nutriční informaceMnožství na porci

Kalorie 537 kcal

270 kalorií z tuků

Celkem tuky 30 g

Celkem sacharidy 26 g

bílkoviny 39 g

Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein