Zpět na hlavní obsah
Recepty

Low-Carb slané vaječné košíčky | Recept na snídani & oběd

Low-Carb slané vaječné košíčky | Recept na snídani & oběd
Jennifer Blow
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Je na čase zkusit něco trochu odvážnějšího než volská oka. K dispozici je tento snadný recept na slané vaječné košíčky – chutnají skvěle ihned po vyjmutí z trouby, ale jsou stejně dobré i z vaší obědové krabičky.

Počet porcí: 1

Ingredience

● ½ čajové lžička Kokosového oleje ● 2 střední vejce ● 1/2 cukety ● 1/2 mrkve ● Sůl ● Pepř

Postup

1. Předehřejte troubu na 160 °C.

2. Do silikonových košíčků na muffiny přidejte ¼ čajové lžičky kokosového oleje a rozetřete ve dvou košíčkách po dně a stranách.

3. Nastrouhejte mrkev a cuketu za použití struhadla na sýr.

4. Umístěte nastrouhanou zeleninu na dno a stěny formiček.

5. Opatrně umístěte vejce do středu každé formičky.

6. Posypte solí a pepřem podle chuti a umístěte do trouby, dokud se vejce neuvaří – většinou stačí 7-10 minut, podle toho, jak je máte rádi. Dobrou chuť!

Nutriční informace Množství na porci

Kalorie 207 kcal

126 kalorií z tuků

Celkem tuky 14 g

Celkem sacharidy 7 g

Bílkoviny 14 g

 

Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein