Zpět na hlavní obsah
Doplňky stravy

Vegan Pre Workout Nutrition: Je to to, co potřebuješ?

Vegan Pre Workout Nutrition: Je to to, co potřebuješ?
Nicol Cerna
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Ať už jste ve světě předtréninkových suplementů profík nebo ne, určitě nechcete svému tělu odepírat to, co potřebuje pro efektivní trénink.

U nás v Myprotein se vždy snažíme podporovat Vaše ambice. Když vkročíte do posilovny, jste v polovině cesty, ale těm nejambicióznějším cvičencům to nestačí! Vaše tělo potřebuje to správné palivo nejen během cvičení, ale i pro následnou regeneraci.

 

Být veganem je zdravá volba, se kterou se pojí spousta mýtů. Někteří si mylně myslí, že bez masa a mléčných výrobků nelze vybudovat svaly. Tato myšlenka není správná, když znáte své možnosti a víte po čem sáhnout.

Ti, kteří dbají na své zdraví a berou nabírání svalů nebo hubnutí vážně, vědí, že když na to přijde, je to hlavně o makroživinách, nikoliv o mase. Základní je se ujistit, že tělo má dostatek všeho, co potřebuje, tj. bílkovin, sacharidů a tuků.

Tyto prvky snadno získáme z přírodních zdrojů, které vůbec nemusí obsahovat maso, mléko, ani konzervační látky.

 

Takže, kde konkrétně můžete získat tohle všechno, abyste se ujistili, že máte vše potřebné a můžete se vrhnout do práce?

 

Ať už jste vegan či nikoliv, vždycky byste se měli snažit, aby Vaše sacharidy pocházely z přírodních, nezpracovaných zdrojů. Rafinované sacharidy, nebo také prázdné sacharidy, jak je občas nazýváme, neudělají nikomu dobrou službu. Je to jako byste natankovali do auta špatné palivo. Rafinovaným cukrům se vyhnete snadno – dejte si batáty místo hranolek, celozrnné pečivo místo bílého, a obecně řečeno – vybírejte sacharidy, které jsou co nejvíc přírodní. Ovšem nemusí to znamenat utrácení více peněz.

 

Semínka a obilniny, to je oč tu běží.  Určitě jste slyšeli, že ovesná kaše je základním kamenem pro dobrý start dne; a platí to i pro tréninky.  Ovesné vločky mají nespočet užití a jsou ideálním zdrojem pomalých sacharidů. Je možné je také smíchat s veganským proteinovým práškem a konzumovat hodinu před tréninkem.

Neslazené sušené ovoce je perfektní volbou, když potřebujete rychle doplnit zdravé cukry. A když už jsme u toho, jablka a banány jsou perfektní jako rezervní zdroje energie. Banány jsou důležitým zdrojem draslíku, který se odplavuje z těla během pocení. Kromě toho, že vám dodají energii, pomohou Vám také jako prevence proti křečím v unavených svalech.

 

Veganská oříšková másla jsou Vaše další možnost, a mohou posloužit jako zdroj bílkovin a energie, která Vám vydrží po celou dobu tréninku.

 

Jestliže je tedy tak snadné získat vše potřebné co se týče přípravy na trénink, kdy tedy nastoupí na scénu suplementy?

Dobrý předtréninkový suplement je ten, který vyzdvihne Váš trénink na vyšší level. Skvělý veganský doplněk je ten, který dodá Vašemu tělu to, co potřebuje, bez jakéhokoliv masa, mléka nebo zpracovaných složek.

Vegan Pre Workout od Myprotein je první plně přírodní veganský předtréninkový doplněk, který se skládá ze směsi rostlinných extraktů a je bez umělých výkonnostních posilovačů. Vegan Pre Workout obsahuje vše potřebné, co byste mohli u předtréninkového suplementu očekávat a je bez jakýchkoliv umělých sladidel, barviv a dochucovadel. To není vše – dále obsahuje 150 mg kofeinu, který zajistí, že se Váš trénink posune na vyšší úroveň.

 

 

 

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein