Zpět na hlavní obsah
Recepty

Kuřecí Buffalo křidýlka z horkovzdušné fritézy

Kuřecí Buffalo křidýlka z horkovzdušné fritézy
Lauren Dawes
Autor a expert12 měsíců Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

@healthy_floflo je tu s pořádnou večeří.

Je víkend a chcete si dát něco dobrého, co se shoduje s vašimi cíli a peněženkou. Tahle domácí kuřecí křidýlka z horkovzdušné fritézy jsou perfektním řešením.

Nejenže si je připravíte do půl hodiny, ale jsou neodolatelně křupavá na povrchu, a jsou obalená ve štědré porci buffalo omáčky. Jasná výhra.

Jsou překvapivě jednoduchá na přípravu a určitě se stanou jedním z vašich oblíbených receptů pro horkovzdušnou fritézu.

Možná se vám může zdát, že je to kaloricky bohaté jídlo, ale každá porce má pod 250 kcal a je nabitá 20g bílkovin. Ideální na podporu tréninkových cílů tím nejchutnějším způsobem.

Recept si navíc můžete upravit podle chuti. Máte rádi ostřejší chutě? Přidejte chilli koření. Nebo si je namočte ve vašem oblíbeném dipu.

Počet porcí: 3

https://www.youtube.com/watch?v=c-zDn0S8z6I&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.myprotein.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Ingredience

  • 500g kuřecích křidýlek (zhruba 12)
  • Olej na vaření ve spreji
  • ½ lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička granulované cibule
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžíce oleje (na omáčku)
  • 2 lžíce medu (na omáčku)
  • 2 lžíce buffalo omáčky (na omáčku)

Postup

  1. Připravte si kuřecí křidýlka tak, že je osušíte kuchyňskou utěrkou a rozdělíte na vrchní a spodní poloviny.
  2. Poté dejte kuře do velké mísy a postříkejte olejem ve spreji. Přidejte prášek do pečiva, granulovanou cibuli, granulovaný česnek a sůl. Dobře promíchejte, ať jsou křidýlka rovnoměrně obalená.
  3. Kuřecí křidýlka dejte do horkovzdušné fritézy (možná je budete muset rozdělit na dvě dávky, aby se správně a rovnoměrně opekla).
  4. Opečte na 200 stupňů po dobu 8 minut, poté každé křidýlko otočte a opět opékejte dalších 8 minut. Díky tomu budou křidýlka super křupavá, obzvlášť s použitím prášku do pečiva.
  5. Mezitím si připravte omáčku tak, že smícháte olej, med a buffalo omáčku v malé misce.
  6. Až se křidélka opečou, dejte je do velké mísy a přelijte přes ně omáčku. Promíchejte, aby byla křidélka pořádně obalená.
  7. Podávejte ihned. Dobrou chuť!

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 243
Tuky 16g
Sacharidy 7.1g
Bílkoviny 20.2g

Složení

  • 12 500g kuřecích křidýlek
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein