Zpět na hlavní obsah
Doplňky stravy

5 doplňků stravy, o kterých jste nevěděli, že jsou vegan

5 doplňků stravy, o kterých jste nevěděli, že jsou vegan
Lauren Dawes
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Přechod na veganství neznamená, že se musíte vzdát všeho jídla a pití, které milujete. Existuje spousta alternativ, které udrží vaši stravu zajímavou a pestrou – navíc my pro vás máme i spoustu speciálních veganských suplementů, abychom podpořili váš trénink.

Jelikož je světový měsíc veganství, napadlo nás, že věnujeme nějakou tu pozornost těmto fitness oblíbencům, o kterých jste možná ani nevěděli, že jsou vegan.

Podívejte se na pět následujících doplňků stravy, které náhodou zapadají do vašeho rostlinného života:

1. BCAA Energy Drink

Otevřete si jeden z těchto pre-workoutů a připravte se na silný start. Náš BCAA Energy Drink je nabitý 5 esenciálních větvených aminokyselin, které se přirozeně vyskytují v bílkovinách a pomáhají budovat a opravovat svaly 1 – což je nemírně důležité pro ve-gains.

Náš osvěžující ovocný nápoj v sobě ukrývá také nějaký ten kofein, který pomůže zvýšit vytrvalost a zlepšit soustředění 2, a navíc také vitamíny B6 a B12, které bojují proti únavě. 3

Bez jakýchkoliv živočišných přísad, cukru a sacharidů – ideální palivo na trénink.

2. Pečená proteinová sušenka

Plná chuti. Lahodná. Čokoládová. Slova, která se nám asi úplně nevybaví, když se řekne veganská svačinka – ale zakousněte se do jedné z těchto krásek a hned vám bude jasné, co tím myslíme.

Pečené z lahodného těsta s hořkou čokoládou, kokosového oleje a štědrou porcí kousků hořké čokolády, tyhle sušenky jsou veganské nebe. A co víc – obsahují 13g (rostlinného) proteinu na sušenku, perfektní pomocník ke splnění denní dávky bílkovin.

3. Přírodní arašídové máslo

Chápeme, že arašídové máslo je pravděpodobně stálice vaší spíže, na které jste dost možná trošku závislí. Ale je vegan? Možná vás překvapí odpověď, že ne vždycky.

Důležité je, že si můžete být jisti, že naše Přírodní arašídové máslo, ať už jemné nebo křupavé, je zcela 100% vegan-friendly – a obsahuje 30% bílkovin, což je skvělá zpráva pro vaše makra. Můžete mazat (nebo lžičkou ujídat) o sto šest!

4. Kreatin monohydrát

Kreatin je základním doplňkem pro ty, kteří berou svůj výkon v posilovně, na hřišti nebo okruhu vážně.

Je vědecky dokázáno, že pomáhá zvýšit fyzický výkon v po sobě jdoucích výbušných opakováních vysoce-intenzivního cvičení. 4

Jelikož většina přírodních zdrojů kreatinu je živočišného původu, jako například červené maso, drůbež, ryby a mléčné výrobky, může být pro vegany obzvlášť důležité najít doplněk stravy, který jim pomůže navýšit jeho příjem.

Náš Kreatin monohydrát je zcela veganský a super-praktickou součástí vaší fitness rutiny – prostě přidejte odměrku do svého shaku nebo smoothie.

5. Sirup bez cukru

Kdo říká, že veganská strava musí být nudná nebo mdlá? My proti tomuto mýtu bojujeme našimi vynikajícími Sirupy bez cukru.

K dostání je ve dvanácti sladkých a ovocných příchutích, včetně Butterscotch, Borůvky a Javorového sirupu. Nejenže jsou vegan, ale neobsahují žádný cukr, tuk nebo kalorie v každé porci – ideální na oživení vašeho jídla bez nechtěných přídavků.

Co si z článku odnést

Doufáme, že jsme vám pomohli dokázat, že přechod na veganství nemusí znamenat omezení vaší fitness cesty. Teď už vám nic nebrání v tom, vyždímat maximum z těchto účinných, vysoce kvalitních suplementů, které pro vás máme, abychom vás na vaší cestě podpořili.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein