Zpět na hlavní obsah
Strava

Active Women BCAA

Active Women BCAA
Nicol Cerna
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Co jsou BCAA

BCAA je anglická zkratka pro aminokyseliny s rozvětveným řetězcem (branch chain amino acids), což jsou stavební kameny bílkovin. Celkem existuje 20 aminokyselin, z nichž 9 je esenciálních (EAA) – fenylalanin, valin, threonin, tryptofan, methionin, leucinu, izoleucin, lysin a histidin. Tyto jsou esenciální, protože si je tělo nedokáže vyrobit a my je proto musíme doplňovat ze stravy.

Existuje řada zdrojů bílkovin, které jsou bohaté na aminokyseliny. Níže jsme vypsali několik živočišných a rostlinných zdrojů (Příklady níže)

Živočišné zdroje aminokyselin Rostlinné zdroje aminokyselin
Kuře Sójové boby
Krocan Tofu
Vejce Hrachový protein
Sardinky Luštěniny
Krevety Fazole

 

Kromě výše zmíněných produktů, suplementy včetně syrovátkového proteinu a BCAA mohou být využity. BCAA jsou populárním suplementem, který poskytuje EAA a jsou dostupné ve formě tablet i prášku. Jsou využívány kvůli nízkému obsahu kalorií a možnosti je průběžně konzumovat během dne. Běžné BCAA suplementy obsahují 3 EAA – leucin, izoleucin a valin.

Co je speciálního na Active Women BCAA

Složení 

Fermentované BCAA: Veganské větvené aminokyseliny, které podporují vyrýsování svalů. Nebojte, to že BCAA nejsou fermentované nebo veganské neznamená, že jsou méně efektivní.

L-Glutamin: EAA, která je často zmiňována jako základní aminokyselina. To je z toho důvodu, že je využívána při stazích kosterního svalstva během cvičení, a proto je důležité podporovat svalovou syntézu. Ženy nemají tolik testosteronu jako muži, což znamená, že je pro ně složitější nabírat svalovou hmotu. Z toho důvodu jsme se rozhodli přidat další EAA.

Kokosová voda v prášku: Prášek obsahuje draslík, vápník, hořčík, fosfor a sodík, které vyvažují hladinu elektrolytů, které jsou ztraceny především při intenzivním tréninku. Elektrolyty jsou minerály v krvi, které nesou elektrický náboj, který kontroluje řadu funkcí v lidském těle.

Extrakt ze semen hroznového vína: Rostlinný suplement, který podporuje lesklou pleť. Zajímavé je, že semena byla dříve považována za odpadní produkt při výrobě vína, dokud řada studií neobjevila výhody hroznových semen. Semena obsahují směs flavonoidů, vitamínu E, kyseliny linoleové a polyfenolů. Polyfenoly pomáhají bojovat se záněty v těle neutralizací oxidačních radikálů. Navíc také obsahují vysoké množství vitamínu C, který podporuje Váš imunitní systém – zdravá imunita = zdravé tělo a mysl.

Přírodní aromaBCAA jsou často velmi sladké nebo velmi silně ochucené s vysokými hladinami cukru, ochucovadel nebo sukralózy. To je způsobeno nepříjemnou chutí neochucených BCAA. Protože naše směs obsahuje kokosový prášek a extrakt ze semen hroznového vína, byli jsme schopni použít nižší množství a přírodní ochucovadla. Pečlivě jsme vybrali tři přírodní příchuti, které jsou perfektní pro upíjení během dne, na trénink nebo pro regeneraci: Letní ovoce, Broskvový čaj a Brusinky & Granátové jablko.

Balení 

Místo našich tradičních Active Women sáčků jsme potěšeni uvedením našich Active Women BCAA v novém balení. Naše energetizující tuby jsou perfektním #instagramworthy doplňkem se zakřivenými liniemi, světlým fuchsiovým víkem a jednoduše přenositelnou odměrkou!

Kdy užívat Active Women BCAA?

Během Vašeho tréninku: Jednoduše přidejte 10 g, 2 odměrky BCAA suplementu do Vašeho nápoje během tréninku a podpořte tak snížení únavy, což nepochybně vylepší Váš trénink.

Regenerace: BCAA prokazatelně snižují bolesti svalů, což znamená rychlejší regeneraci!

Hledáte způsob, jak se zbavit tuku a vyrýsovat?

Když snižujete váhu, často se objevuje úbytek svalové hmoty. To je způsobeno tím, že tělo využívá při nedostatku kalorií aminokyseliny, které by jinak využilo při syntéze bílkovin (k tvorbě svalů), jako zdroj energie. Užíváním BCAA suplementu můžete snížit ztrátu svalové hmoty a maximalizovat úbytek tuku!

Jak to ale funguje?

Výzkumy ukázaly, že tělo pracuje tvrději pro udržení libry svalů než libry tuku. Proto bude Vaše tělo pracovat mnohem tvrději, Váš metabolismus se zrychlí a ztratíte více tuku, když budete rýsovat!

Užívání BCAA suplementu mezi jídly, a také před a po každém tréninku, udrží Vaše tělo ve stavu budování hmoty a zároveň pálení tuků. Proteinový koktejl také pomáhá, protože je bohatý na větvené aminokyseliny. Active Women BCAA jsou perfektním suplementem pro snížení ztráty svalů a dosažení vyrýsované postavy a zdravého vzhledu.

 

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein