Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Trojnásobná nejsilnější žena Anglie sdílí tipy na sebevědomí

Trojnásobná nejsilnější žena Anglie sdílí tipy na sebevědomí
Monica Green
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Monica Green

Fitko je místo, kde překonáváte výzvy, pokořujete osobní rekordy a máte ze sebe dobrý pocit. Ale může to být pro někoho děsivé místo, obzvlášť pokud jste v něm noví a teprve si zvykáte. Takže jak si vybudujete sebevědomí, abyste se vydali na svou fitness cestu?

Farah Fonseca je člověk, jehož rady se vyplatí vyslechnout – je to trojnásobná Nejsilnější žena Anglie a neskutečná motivátorka. Farah si sedla a rozebrala vše ohledně sebevědomí a dala nám tipy, jak se cítit ve fitku i mimo něj jako superhrdina.

https://www.youtube.com/watch?v=8-YuHNSae00&feature=emb_logo

„Musíš být silná, abys byla strongwoman“

Farah začala svou strongwoman cestu ve 20, kdy poprvé začala pravidelně chodit do fitka. Začala prostě chodit do fitka, když se jí chtělo, a dělala zrovna to, co se jí chtělo dělat – prostě šla s proudem. To bylo až do té doby, než její partner navrhl zajímavou myšlenku.

„Můj partner se mě snažil dostat z mé komfortní zóny, abych byla více sebevědomá ve fitku. Našla jsem strongwoman, zvedání a těžké váhy.“„Můj partner mi řekl, abych se přihlásila do místní strongwoman soutěže pro nováčky, když mi bylo 21. Tehdy jsem si říkala, „ale zlato, žena musí být silná, aby mohla být strongwoman“.

Tipy od Farah

Najměte si trenéra, aby vám vše ukázal

Prvním tipem od Farah je prostě začít. To se lehko řekne. Ale když si najmete někoho, kdo ví, co ve fitku dělá – osobního trenéra – jste na správné cestě si vybudovat sebevědomí, co se týče pohybů.

Až si budete jistí, že provádíte cviky správně s dobrou formou, můžete do fitka vejít se sebevědomím, že víte, co děláte.

Začněte se starat o svou stravu

Dalším tipem od Farah je správně vyživovat svoje tělo. Díky správné stravě se budete cítit silnějš fyzicky i psychicky, což vám přidá na sebevědomí.

Péče o sebe sama

Krokem číslo tři podle Farah je péče o sebe sama. Udělejte malé změny pro svoje psychické zdraví. Ať už jsou to pravidelné procházky, denní meditace, jóga nebo relaxační koupel každý týden. To vám pomůže vybudovat si sebevědomí mimo fitko i v něm.

Co si z článku odnést

Začátky ve fitku mohou být děsivé, ale Farah ví z vlastní zkušenosti, že vám to může pomoci si vybudovat sebevědomí a udělat vás silnějším. Doslova. Začněte tím, že si najdete někoho zkušeného, kdo vám všechno ukáže, dejte na první místo sami sebe a soustřeďte se na stravu a udělejte si čas na to, díky čemu se cítíte co nejlépe.

Monica Green
Autor a expert
Zobrazit profil Monica Green
myprotein