Zpět na hlavní obsah
Trénink

Jak udržet motivaci do posilovny na vysoké

Jak udržet motivaci do posilovny na vysoké
Nicol Cerna
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Než začnete chodit na vysokou, je tu dost motivace jak zlepšit své sportovní výkony. Je léto, chcete vypadat dobře před novými přáteli a můžete mít dokonce zamluvenou dovolenou, než vůbec začne škola.

Když prváci začínají na vysoké, může to pro ně být těžké, udržet motivaci a zůstat ve formě. Tady jsou naše nejlepší tipy pro udržení vysoké motivace:

Považujte to za součást Vaší přípravy na psaní seminárek

Když hrozí deadline pro odevzdání úkolu, trénink se může zdát jako ztráta drahocenného času. Avšak, cvičení Vám může opravdu pomoct se soustředěním. Navrhněte si hrubý plán projektu a následně běžte do posilovny nebo běhat. Můžete přemítat o Vašich nápadech, když sport nažene více krve do Vašeho mozku.

Extra nápadMaximalizujte efekt cvičení záměnou Vašeho tréninkového hudebního playlistu za audio odpovídající požadovanému předmětu.

Zapište se hned první den

Ať je Váš trénink jakkoliv normální, položte základy pro pokračování na univerzitě hned první den. Ať jde o registraci do nejbližší posilovny nebo hledání dobré trasy na běh, čím dříve tohle vyřešíte, tím lehčí pro Vás bude držet se Vaší rutiny.

Pokud jste dříve neměli normální trénink, stále můžete být organizovaní. Kupte nebo vybalte Vaše sportovní vybavení a vytvořte si plán, jak vyzkoušet všechny dostupná zařízení, která jsou v okolí k dispozici.

Získejte nějaké sportovní přátele

Nejde jen o překonávání se. Přátelé, kteří mají podobné zájmy, pro Vás znamenají jistotu motivace. Samozřejmě, že nemusíte zavrhnout každého, kdo nemá sportovní boty. Ale ať jde o nastavení dobrého tempa při běhu nebo sparing při zvedání činek, tréninkový parťák nebo dva Vás budou povzbuzovat k lepším výkonům.

Extra nápadPřipojení se ke sportovnímu týmu nebo skupině může být skvělým způsobem, jak si udělat řadu nových přátel. Vyzkoušejte nové výzvy nebo zlepšete Vaše současné schopnosti. Pokud si nejste jisti, co dělat, dělejte všechno, dokud si nevyberete to nejlepší!

Spojte trénink a noční život

Pokud se party stanou běžnou součástí Vašeho vysokoškolského života, neznamená to konec pro návštěvy posilovny. Dobrý trénink před večerní zábavou může opravdu zlepšit Vaši náladu a sebevědomí. Budete vypadat dobře a cítit se lépe ještě předtím, než začnete upravovat své vlasy.

Extra nápad: Pokud to zvládnete, cvičení může skutečně vyčistit hlavu, pokud jste toho vypili příliš. Rozproudění krve a kyslíku může zlepšit schopnost Vašeho těla zbavit se toxinů, které jste přijali s alkoholem.

Zvažte, kdy končí semestr

Pokud zjistíte, že ztrácíte motivaci sportovat, přemýšlejte, kdy se znovu vydáte domů. Mnoho věcí se může změnit v průběhu semestru, takže se ujistěte, že jde o pozitivní věci a nikoliv negativní! Ať to znamená, že běháte rychleji, zvedáte více nebo se cítíte sebevědomější, než když jste odjížděli, udržení tréninkové motivace se určitě vyplatí.

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein