Zpět na hlavní obsah
Strava

Vyhněte se cukru

Vyhněte se cukru
Nicol Cerna
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Cítíte se jako otrok cukru? Máme pro Vás 5 tipů, jak omezit Váš příjem sladkostí díky našim snadným vychytávkám pro snížení příjmu cukru! Toto je první krok pro zdravější a šťastnější život…

 

#1 Vzdělávejte se

Než začnete vyšilovat a vyhodíte všechno, co máte v lednici, zamyslete se na chvíli nad tím, jaký je rozdíl mezi oficiálními doporučeními ohledně cukru a rozdílem mezi přirozeně se vyskytujícími cukry (ovoce, zelenina, mléčné produkty) a přidanými cukry (čokoládové tyčinky, sušenky). Pokud jste na pochybách, přečtěte si složení, když objevíte slova jako cukr, med, třtinová šťáva, porovnejte produkt s neochucenou variantou, to by Vám mělo otevřít oči!

 

#2 Zvažte, co pijete 

Zbavte se slazených nápojů pro potlačení pokušení a vždy u sebe mějte láhev vody. Jedna plechovka sodovky může mít až 11 g cukru, což se rovná 43 kaloriím – změňte, co pijete!

 

#3 Přelstěte Vaše chuťové pohárky

Až příště budete mít problémy ignorovat chuť na sladké, dejte si nápoj. Mátové, zázvorové nebo Chai čaje mohou pomoct s potlačením chuti na sladké, protože zaměstnají chuťové pohárky bez nálože cukru. Můžete si vybrat z velkého množství příchutí, takže nikdy nebudete unuděni stále stejnou chutí.

 

#4 Nakupujte s plným žaludkem

Je pravda, co se říká. Sejde z očí, sejde z mysli, zdá se to jednoduché, než se dostanete do supermarketu, hladoví! Udržte sladké a hříšné pochoutky mimo košík, dejte si malou (zdravou) svačinku, než opustíte dům. Jistota je jistota!

 

 

#5 Používejte přírodní sladké 

Bez přidaných cukrů, uspokojí chuť na sladké a udrží Vás déle syté, co víc byste chtěli? Čerstvé ovoce je správnou volbou. Top tip: Vyhněte se sušenému ovoci. Výrobci často přidávají cukr, koncentráty a sirupy pro extra chuť, to není správná volba!

 

 

 

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein