Zpět na hlavní obsah
Trénink

Top 5 workoutů do deštivého dne

Top 5 workoutů do deštivého dne
Lauren Dawes
Autor a expert3 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Léto je nenávratně pryč a to bohužel znamená pravděpodobně spoustu deštivých dní. Když se k tomu přidají zavřená fitka, pohled z okna na hustý déšť vás může snadno odradit od tréninku a stát tak v cestě vašemu fitness progresu.

Dali jsme dohromady 5 top tréninků, které si můžete dát za deštivého počasí, přičemž žádný z nich nevyžaduje žádné vybavení, takže vám nic nebude stát v cestě.

1. Běh v dešti

Pokud jste to nikdy nezkoušeli, pak na vás čeká skvělý workout. Běh v dešti může někomu znít jako ten nejhorší zážitek, ale může to být neskutečně osvobozující, obzvlášť když se dostaví endorfiny.

Déšť vás taky během běhu hezky zchladí, díky čemuž můžete běžet ještě dál než obvykle, aniž byste se museli bát přehřátí.

Nalaďte si svůj oblíbený playlist a představujte si, že jste ve filmu, a to vše zatímco si splníte trénink. Za nás je to jeden z nejlepších pocitů.

2. Kruhový trénink břicha

Pokud se vám nechce ven do deště a nemáte moc času nebo motivace na komplexní tvrdý trénink, kruhový trénink břicha je perfektní. Rychle a efektivně, dejte si 10-15 minut a ucítíte to známé pálení.

Vyhněte se dešti a dejte si rychlou vypalovačku na střed těla. Sledujte počasí a běh zkuste zítra.

3. Vnitřní HIIT

Pokud jste si naplánovali kardio, ale necítíte se na běh v dešti, vysoce intenzivní intervalový trénink (HIIT) bude váš nový nejlepší kamarád. Rozpumpujte srdce během půlhodinového tréninku a nebudete toho litovat.

Udělejte si trochu prostoru v obýváku (to je velice důležité, pokud nechcete doma nic rozbít), nahoďte tréninkový obleček a dejte se do toho.

Nebo pokud preferujete nasadit si sluchátka namísto cvičení podle online videa, využijte třeba schody, pokud můžete. Rychlé vybíhání schodů následované krátkým odpočinkem je jedním ze skvělých způsobů, jak schody využít pro vnitřní kardio.

4. Jóga

Postavte se do fronty na Zen.

Trocha jógy jde perfektně dohromady s deštivým dnem. Soustřeďte se na zvuk deště venku, což krásně uklidní vaši mysl.

Jóga je také ideálním doplňkem k silovému tréninku, držení komplikovaných pozic je výzvou pro vaši sílu a balanc, díky čemuž se pak budete cítit silnější než kdy dřív.

V deštivé dny možná budete chtít zůstat hezky doma v teple, což je podle nás naprosto v pořádku. Jóga je perfektní na uklidnění mysli a na zahájení nebo naopak zakončení deštivého dne uvnitř.

5. Tanec

Tohle je asi naše nejoblíbenější možnost.

Nemusíte se oblékat do sportovního oblečku, abyste si dali dobrý workout. Někdy prostě tancování v kuchyni na váš oblíbený playlist, během čehož si budete zpívat jak nejhůř a nejhlasitěji dovedete, je vše, co potřebujete, fyzicky i psychicky.

Tenhle workout si můžete dát třeba i během čekání, než se vám dovaří večeře, než se uvaří voda na čaj nebo prostě jen tak kdykoliv během dne. Nejlepším způsobem, jak si splnit denní trénink během mizerného dne, je dělat něco, co milujete. A kdo nemiluje tancování (třeba i trochu trapné) na své oblíbené písničky.

Co si z článku odnést

Ať už si chcete dát kardio jako z filmu v podobě běhu v dešti, nebo si chcete dát něco klidnějšího jako je jóga, nebo si prostě chcete zatancovat v kuchyni, zatímco se vám dělá večeře, deštivé podzimní dny nemusí stát v cestě vašemu workoutu.

A obzvlášť v době, kdy jsou zavřená fitka, je to o jakémkoliv pohybu, který vás baví.

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein