Zpět na hlavní obsah
Trénink

Stoltmanovi uzvedli na mrtvý tah váhu medvěda grizzlyho

Stoltmanovi uzvedli na mrtvý tah váhu medvěda grizzlyho
Emily Wilcock
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Protože je závodní sezóna za rohem, strongmanské tréninky jsou pro Stoltmanovi v plném proudu. Jsou poháněni Myvegan doplňky stravy a je zřejmé, že tito bratři neztratili na síle, když udělali tuhle změnu. A pokud o tom ještě potřebujete přesvědčit, podívejte se na tenhle trénink Toma a Luka.

Deadliftový mistr Dan Managi – nebo Mr Managi – pomohl bratrům Stoltmanovým vyladit jejich techniku mrtvého tahu. Udělal si výlet, aby se podíval, jak na tom bratři jsou 5-6 týdnů před Britain’s Strongest Man a Arnold Strongman Classic.

https://www.youtube.com/watch?v=TuJAOpbhlsM&feature=emb_logo

Trénink

Mrtvé tahy

Nebyl by to strongman trénink, kdyby nebylo těžkých mrtvých tahů. Velmi těžkých mrtvých tahů.

Taky jsme během tréninku viděli bratry v obleku. Dan Managi vysvětlil, co to má za účinek.

„Oblek chce být narovnaný vestoje, takže když se dostanete dolů dospodu k čince, je napnutý a trošku vás k tomu popostrčí. Udržuje boky zpevněné a všechno zahřívá.“

Jednoduše řečeno, jak je oblek těsnější, je méně pohodlný, což pomáhá s liftem.

A oblek je při soutěži povolen, takže není důvod toho nevyužít.

Oblek ani jednoho z bratrů Stoltmanových byste však na sobě mít nechtěli, jelikož jediný způsob, jak je perou, je ve vlastním potu…krása.

Čas začít

Co se týče vah, Tom a Luk začali něčím, co je pro ně lehké. 90 kg. Lehké. Následovalo 140 kg, 190 kg, 240 kg a dopracovali se až na 270 kg.

Brzo zvedli 280 kg a rozhodli se to pushnout na 300 kg.

Luke vysvětlil, že dříve zápasili s vytrvalostí, takže důležitým aspektem tréninku se stalo snažení provést co nejvíce opakování. I se 300 kg. To je docela obdivuhodné. Pokud máte potíže dát si to do souvislosti, dovolte nám pomoci. Průměrný medvěd grizzly váží 300 kg. Ano, medvěd grizzly, ten zabiják – Stoltmanovi ho dokázali zvednout na mrtvý tah. Teď se jen nemůžeme zbavit myšlenky na to, kdo by vyhrál v souboji…

Luke šel první s cílem 8 opakování. Navzdory tomu, že ke konci s tím trošku zápasil, dokázal provést všechny. Tom šel po něm a podařilo se mu neskutečných 12 opakování.

A aby to nebylo málo, přidali na váze ještě víc.

320 kg na jedno opakování. Chlapci to zvládli. Nejsme překvapení.

Zbytek tréninku

  • Box jumps
  • Chest row s oporou čelem dolů
  • Single arm pull down
  • Row s činkou
  • Hollow body holds

Co si z článku odnést

Je těžké se na celé video soustředit, aniž bychom neprožívali vyčerpání už jen z toho, jak bratři provádějí tyhle mrtvé tahy. Ale stojí to za to. A jestli je vám to málo, počkejte si, uvidíte nejsilnějšího muže světa v růžových crocsech. A jak mu slušely.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein