Náš veganský New York Cheesecake nejenže zažene chutě na sladké, ale ukrývá v sobě úctyhodnou dávku DHA, což je esenciální aminokyselina, kterou musíte přijímat ze stravy. To proto, že hraje roli v mnoha důležitých tělesných funkcích – včetně srdečního zdraví, funkce mozku a udržování normálního zraku.1
Jelikož jejím hlavním zdrojem jsou olejnaté ryby, naše Veganské tekuté Omega 3 usnadní život všem veganům a protože je k dostání v lahodné ovocné mandarinkové příchuti, není vůbec těžké do sebe doporučenou denní dávku dostat.
Takovýto opravdu snadný recept jistě ocení i vaše rodina a kamarádi – aniž by si vůbec uvědomili, že je veganský!
Počet porcí: 6
Ingredience
- 150g kešu ořechů
- 100ml vody
- 100g makadamových ořechů
- 50g nakrájených datlí
- 50g strouhaného kokosu
- 200g veganského krémového sýra
- 50ml Agáve sirupu
- 2 lžíce citronové šťávy
- Veganské tekuté Omega 3
Postup
- Nejprve dejte do misky kešu ořechy a zalijte vodou. Nechte je namočené 2-3 hodiny, aby změkly.
- Do mixéru dejte makadamové ořechy, nakrájené datle a strouhaný kokos. Mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí, a poté dejte do kruhové formy. Pomocí zadní strany lžíce mix stlačte, aby vytvořil pevný korpus.
- Namočené kešu dejte do mixéru spolu s krémovým sýrem, sirupem a citronovou šťávou. Mixujte dohladka.
- Krém dejte na ořechový základ do formy. Pomocí obrácené lžíce uhlaďte.
- Dejte do ledničky na alespoň 5 hodin.
- Před podáváním posypte čerstvým ovocem – my jsme zvolili tropický mix borůvek, pokrájených jahod a kiwi a passionfruit – a poté přelijte Veganskou tekutou omegou.