Mike Thurston snídá tuhle omeletu každé ráno, takže to musí být něco speciálního.
Ve fitness světě je známým faktem, že trénink je jenom částí celého progresu – spousta tvrdé práce se odehrává také v kuchyni. Můžete si být jisti, že taková mašina jako Mike Thurston má stravu dobře zvládnutou, stejně tak jako tréninkový program – takových břišáků nedosáhnete jenom díky sedům-lehům, to nám věřte.
Věděli jsme, že má v rukávu pár skvělých receptů, tak jsme se ho zeptali, jakou si nejčastěji dává snídani. Jeho omeleta ztělesňuje všechno, co jsme čekali od bodybuildera – je plná bílkovin, poskytuje jich více než 37g v jedné porci.
Je také příjemným způsobem, jak do sebe po ránu dostat nějakou zeleninu, včetně zdravého špenátu, o kterém Mike říká, že „v téhle formě je nejvíce tolerovatelný“. Můžete přidat jakékoliv vaše zeleninové favority (nebo to, co máte v ledničce a potřebujete spotřebovat) a můžete si také upravit počet vajec tak, aby to zapadlo do vašeho jídelníčku.
Chcete to vyzkoušet? Tak pojďme na to!
Počet porcí: 1
Ingredience
- 4 celá vejce
- 1 bílek
- 1 stroužek česneku (utřený)
- ½ cibule (nakrájené)
- 2 plátky slaniny (nakrájené)
- Hrst cherry rajčátek
- 1 lžička nasekané pažitky
- Hrst špenátu
- Olej ve spreji
- Barbecue omáčka bez cukru k podávání
Postup
- Předehřejte gril na 180 stupňů.
- Jako první rozbije Mike do mísy 4 vejce a přidá 1 bílek – počet si však můžete upravit podle vašich maker. Vidličkou vyšlehejte vejce, dokud se hezky nespojí a dejte stranou.
- Velkou nepřilnavou pánev vystříkejte olejem, dejte na mírný plamen a přidejte česnek a cibuli. Pár minut opékejte a pak přidejte nakrájenou slaninu a opékejte další 3-4 minuty.
- Dále přidejte rajčata, pažitku a špenát. Opékejte pár minut za stálého míchání, dokud špenát nebude hotový. Nalijte do pánve vejce.
- Opékejte na mírném plamenu pár minut a přendejte na gril na 10 minut. Chcete docílit pevného vršku a spodku, ale měkkého středu omelety.
- Sejměte z grilu a podávejte s porcí Barbecue omáčky bez cukru. Dobrou chuť!