Jmenujte lepší kombinaci, než je čokoláda a pomeranč. My si počkáme.
Před nastávající zimou už asi není úniku, stejně tak jako tomu, že už je od čtyř hodin odpoledne tma – ale tyhle lahodné brownies jsou zaručenou cestou, jak si zlepšit den, věřte nám.
A když teď trávíme tolik času doma, proč si ho nezpříjemnit vůní čerstvě upečených brownies, že?
Tyhle čokoládovo-pomerančové brownies od Nialla Kirklanda jsou jednoduché na přípravu a výsledek za to víc než stojí. Použil na ně štědrou dávku hořké čokolády s pomerančovou příchutí a kakao, aby vznikla bohatá chuť, spolu s javorovým sirupem jakožto přírodním sladidlem, a pomerančovou kůru pro citrusový říz. Nebe.
Počet porcí: 16
Ingredience
- 125g vysoce kvalitní pomerančové hořké čokolády
- 3 vejce
- 100g javorového sirupu
- 100g mandlové mouky
- 30g Organického kakaa
- FlavDrops (Vanilka)
- Špetka mořské soli
- Kůra z 1 citronu
- 50g 100% kokosového oleje (roztopeného)
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů.
- Rozehřejte hořkou čokoládu ve vodní lázni.
- Ve velké míse našlehejte vejce s javorovým sirupem, dokud se směs nezdvojnásobí (ručně to chvíli zabere, šlehačem vám to půjde líp).
- Poté vmíchejte do vaječné směsi rozpuštěnou čokoládu.
- Poté přidejte mandlovou mouku a kakao, FlavDrops, mořskou sůl a pomerančovou kůru a dobře promíchejte.
- Poté přimíchejte roztopený kokosový olej.
- Směs na brownies nalijte do vyloženého plechu. Vršek uhlaďte, aby byl bez hrudek.
- Pečte 18 minut.
- Až budou brownies upečené, vyndejte z trouby, nechte zchladnout a nakrájejte na 16 kousků. Dobrou chuť!