Čokoláda a pomeranč prostě patří k sobě, a to je fakt.
Tenhle lahodný čokoládovo-pomerančový proteinový chlebíček je bohatý a vláčný. Slazený je přírodním javorovým sirupem a pořádnou citrusovou chuť mu dodávají pomeranče. Je to zkrátka perfektní zdravý dezert, který zažene chuť na čokoládu.
Počet porcí: 8
Ingredience
Na glazuru:
- 1 pomeranč (odšťavněný)
- Pomerančová kůra
- 1 lžíce kakaa
- 3 lžíce javorového sirupu
Na chlebíček:
- 3 vejce
- 100ml javorového sirupu
- 100g kokosového oleje (rozehřátého)
- 200g hladké mouky
- 1 odměrka Impact Whey Proteinu (Čokoláda pomeranč)
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- Pomerančová kůra
Postup
- Předehřejte troubu na 170 stupňů.
- Nejprve si připravte čokoládovo pomerančovou glazuru – do hrnce na středním plamenu dejte pomerančovou šťávu, kůru, kakao a javorový sirup. Dobře zamíchejte a přiveďte k varu, aby tekutina zhoustla, a poté odstavte z plotny a dejte stranou.
- Do mísy rozklepněte vejce a poté přidejte javorový sirup a rozehřátý kokosový olej. Pořádně promíchejte, dokud se vše nespojí.
- Dále přidejte hladkou mouku, proteinový prášek, kakao, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Dobře zamíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Nalijte těsto do formy na chlebíček a pečte 35 minut.
- Až se chlebíček dopeče, vyndejte ho z trouby a opatrně propíchejte párátky. Poté přes něj přelijte čokoládovo pomerančovou glazuru a nechte 10-15 minut zchladnout.
- Opatrně vyklopte z formy, ozdobte plátky pomeranče a nakrájejte. Výborně chutná se lžící řeckého jogurtu.