Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Cottage muffiny

Recept: Cottage muffiny
Lucie Králová
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Lucie Králová

 

V dnešním receptu se podíváme na oblíbené pečivo menších rozměrů – muffiny. Jsou populární nejen pro svou roztomilou velikost, ale také pro to, že jsou ideálním zákusem ke kávě či čaji. Muffiny se sýrem cottage jsou originální především v tom, že těsto zvláčňuje sýr cottage. Jedná se o čerstvý tvarohový sýr, který má hrudkovitou konzistenci. Má vysoký obsah bílkovin a vápníku a v kuchyni lze využít ve spoustě různých receptů, ať už naslano nebo na sladko. V kombinaci s kakaem a banánem vytváří z muffinů úžasné potěšení na jazyku a určitě si tyto muffiny každý oblíbí!

Ingredience:Postup:
  1. Zapneme a předehřejeme si troubu na 175°C. Formu na muffiny si buď vysteleme papírovými košíčky, nebo ji dobře vymažeme kokosovým olejem.
  2. Do mísy nasypeme ovesné vločky, protein a kakao, promícháme.
  3. Do druhé mísy nadrobno nakrájíme banán, smícháme jej se sýrem cottage, rozpuštěným kokosovým olejem a vaječným bílkem. Společně pořádně šlehačem vyšleháme.
  4. V mixéru rozemeleme mandle na kousky nebo úplně na mouku, záleží na nás, jak to máme rádi.
  5. Mandle nasypeme k vyšlehané směsi, opatrně vmícháme i zbylé suché ingredience a vaječný žloutek.  Nasypeme balíček kypřícího prášku a pár kapek čokoládových flavdrops.
  6. Celou směs ještě jednou našleháme.
  7. Pomocí lžíce nabíráme těsto a vkládáme jej do košíčků. Plníme je tak do 2/3, aby muffiny při pečení nevytekly. Dané množství by mělo vyjít zhruba na 8 muffinů.
  8. Vložíme do trouby a pečeme na 175°C 15-20 minut.
  9. Necháme vychladnout a podáváme. Skladujeme na chladném místě.
Živiny na všech 8 muffinů: 

Energie: 1390,47 kcal / 5817,88 kJ

Bílkoviny:  95,87g

Sacharidy: 105,7g

Tuky: 63,14g

Vláknina: 14,61g

 

Živiny na jeden muffin (1/8): 

Energie: 173,8 kcal / 727,24 kJ

Bílkoviny: 11,9g

Sacharidy: 13,21g

Tuky: 7,9g

Vláknina: 1,83g

 

 

 

 

Lucie Králová
Autor a expert
Zobrazit profil Lucie Králová
Medailonek – Lucie Králová Lucie je nadšenou studentkou fyzioterapie, které se v současné době věnuje na fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Rovněž absolvovala kurz fitness instruktora a v této oblasti, stejně jako ve výživě a regeneraci a celkově zdravém stylu, se nadále aktivně vzdělává. V rámci studia spolupracuje s profesionálními sportovci, například s českým juniorským biatlonistickým týmem a předními hráči badmintonu. Lucie má praktické zkušenosti z lázní, kde rozšiřovala své ysokoškolské znalosti o komunikaci a práci s pacienty. Lucie se aktivně podílí na obsahu pro Myprotein a více informací o ní naleznete na jejím Instagramovém profilu: https://www.instagram.com/missnothingdamn. Ve svém volném čase se věnuje samozřejmě sportu – fitness, posilování, ale také relaxacím. Sama si vede tréninky a jejich rozvržení. Miluje procházky, přírodu, hory, a když může, odjede proto z města. Mezi její koníčky rovněž patří čtení, psaní, hudba, psychologie, čas s přáteli, vaření a jiné drobné radosti všedních dní.
myprotein