Zpět na hlavní obsah
Recepty

Čokoládové NYC sušenky

Čokoládové NYC sušenky
Lauren Dawes
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Měkké s pořádnými kousky…přesně takové, jaké by sušenky měly být.

Tyhle neskutečné NYC style čokoládové sušenky od Nialla Kirklanda jsou perfektní pochoutkou, která zažene chuť na sladké a to s přírodními ingrediencemi a bez rafinovaného cukru.

Díky pár jednoduchým obměnám, jako je například použití javorového sirupu pro přírodní sladkost či záměna mléčné čokolády za hořkou, můžete udržet obsah cukru na minimu, zatímco si vychutnáte bohatou chuť.

Ten měkký lahodný střed mluví za vše…

Počet porcí: 8

https://www.youtube.com/watch?v=-WzlI7_CD6s&feature=emb_logo

Ingredience

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů.
  2. Dejte arašídové máslo do mikrovlnky na zhruba 30 sekund, aby trochu povolilo a dalo se snadno míchat. Poté přidejte rozehřáté arašídové máslo, javorový sirup, vanilkovou esenci, protein a žloutek do velké mísy a dobře smíchejte elektrickým šlehačem.
  3. Prosijte mouku a jedlou sodu a smíchejte, dokud nevznikne směs bez hrudek. Přidejte postupně mléko, dokud nebude směs lepkavá a těsto nebude držet pohromadě, když z něj kousek vezmete.
  4. Přidejte kousky hořké čokolády a stěrkou je vmíchejte do těsta. Rukama rozdělte těsto na 8 stejných kousků o velikosti golfového míčku a dlaněmi vyválejte na hladké kuličky.
  5. Dejte na vyložený plech a mezi každou kuličkou nechte prostor. Zakryjte potravinovou fólií a nechte vychladit v ledničce na 30 minut.
  6. Až budou sušenky vychlazené, vyndejte je z ledničky a trošku zplácněte (ale ne moc) pomocí stěrky. Poté pečte 10 minut, dokud nebudou upečené, ale stálé měkké uvnitř.
  7. Sušenky budou po upečení hodně měkké, takže je nechte alespoň 5 minut zchladnout. Poté si je vychutnejte ještě teplé a čerstvé, nebo je můžete dát do vzduchotěsné krabičky a skladovat pár dní v ledničce.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 298
Tuky 19g
Sacharidy 17g
Bílkoviny 11.2g

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein