Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Tilapie na bylinkách

Recept: Tilapie na bylinkách
Olga Bajková
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Maso africké sladkovodní ryby tilapie je nízkotučné, snadno stravitelné, takřka neobsahuje kosti a má jemnou mírně nasládlou chuť. Výtečně si rozumí s bylinkami a fitness hranolkami. Tuto lehkou fit večeři si určitě oblíbí i ti, kteří jinak rybám na talíři zrovna neholdují.

 

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření/pečení: 20 minut
Počet porcí: 2

 

Nutriční hodnoty 2 ks 1 ks
Energetická hodnota: 656 kCal 328 kCal
Sacharidy: 32 g 63 g
Z toho cukry: 5 g 9 g
Bílkoviny: 34 g 68 g
Tuky: 6 g 12 g

Pozn.: Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez salátu.

 

Ingredience

  • 2 ks chlazené tilápie – 200 g (mají v některých Albertech u pultového prodeje nebo v prodejnách s rybama)
  • sušená majoránka
  • sušený tymián
  • sušená petrželová nať
  • 1 cottage sýr (Pilos Klasik 5 % tuku)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice (10 g)
  • citrón
  • sůl, pepř
  • 300 g brambor
  • kokosový olej

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  2. Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky.
  3. Osolte, trošku postříkejte olejem v rozprašovači a dejte péct na 20 minut.
  4. Tilápii osolte, opepřete a posypte bylinkami.
  5. Zprudka opečte na trošce tuku, přidejte trochu citrónové šťávy, hořčici a cottage.
  6. Nechejte pár minut společně provařit.
  7. Můžete podávat se salátem z rajčete, okurky, papriky, ledového salátu, avokáda, soli, pepře a olivového oleje.

 

 

 

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein