Zpět na hlavní obsah
Recepty

Steak z tuňáka s batáty do krabičky

Steak z tuňáka s batáty do krabičky
Jennifer Blow
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Vyzkoušejte tenhle recept na steak z tuňáka s růžovým pepřem a sladkými brambory a připravte si tak super-zdravý a super-lahodný oběd.

Potřebujete obměnit maso? Šťavnatý steak z tuňáka vám dodá pozoruhodných 33g bílkovin a méně než 1,8g tuku. A navíc je nabitý spoustou důležitých omega 3 mastných kyselin, zdravých pro srdce. A to je úlovek.

Počet porcí: 4

Ingredience

Na steaky z tuňáka:
  • 4x150g steaky z tuňáka
  • 1 lžička hrubozrnné mořské soli
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 lžíce růžového celého pepře
Na sladké brambory:
  • 4 velké batáty (sladké brambory)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžíce rozpuštěného kokosového oleje
Něco navíc:
  • Salát nebo listový špenát
  • Citron k podávání

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Pak si připravte batáty. Důkladně každý omyjte a propíchejte vidličkou. Dejte na talíř a do mikrovlnné trouby na 4-5 minut, poté vyndejte a nechte minutu nebo dvě zchladnout.
  3. Až budou dostatečně chladné na to, abyste na ně mohli sahat, nakrájejte je na půlměsíčky. Posypte moukou, solí, pepřem a polijte rozpuštěným kokosovým olejem a ujistěte se, že jsou dobře obalené (budou díky tomu krásně křupavé). Dejte je na plech a pečte na 200 stupňů po dobu 15-20 minut.
  4. Chvíli předtím, než budou batáty hotové, si začněte připravovat steaky z tuňáka. Každý steak potřete kokosovým olejem z obou stran, posypte solí a dejte do velké pánve nebo jiné nádoby, která už se alespoň minutu nahřívala.
  5. Opečte každý steak z každé strany 1-2 minuty, pokud je máte radši málo propečené, nebo 3-4 minuty, pokud je máte radši zcela hotové.
  6. Připravte si obědové krabičky – naspod dejte salát nebo listový špenát, pak přidejte upečené batáty a nakonec steak z tuňáka. Posypte steak nadrceným růžovým pepřem a podávejte s půlměsíčkem citronu.

Skladujte v uzavřené nádobě až 3 dny. Až budete chtít jíst, nadzvedněte víčko a nechte malou mezeru. Dejte do mikrovlnky na 3 ½ minuty, nebo dokud nebude jídlo zcela ohřáté. Před konzumací nechte minutu odstát.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 342kcal 68 kalorií z tuku
% Doporučeného denního množství *
Tuky 7.6g 12%
Sacharidy 33g 11%
Bílkoviny 38.3g 77%
Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein