Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Jak tenhle bodybuilder zůstává ve formě, když cestuje

Jak tenhle bodybuilder zůstává ve formě, když cestuje
Emily Wilcock
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Podobně jako ptáci, i Mike Thurston se přemisťuje podle počasí. Zimu tráví v Dubaji, kterou opouští v létě, když je příliš horko. Posledních pár měsíců strávil pohybem mezi vyhlášenými evropskými místy, od Ibizy přes Mallorcu a Capri po Londýn.

Ale neustálé cestování neznamená, že by kašlal na svůj tréninkový program. Právě naopak. Ale jak to dělá? Teď, když se Matt vrátil ze svých letních cest, odhalil, jak zůstává štíhlý a udržuje si svaly během cestování.

https://www.youtube.com/watch?v=lnIr28oF-M8&feature=emb_logo

Nikdo neříká, že se musíte striktně držet svých kalorií, když jste na dovolené. To je čas na odpočinek. A pokud to znamená taky čas mimo fitko, nemusíte se cítit špatně. Ale profesionál jako Mike si musí udržovat strukturovanou rutinu, obzvlášť když je pryč tak dlouho.

Cvičení

Co možná vezmeme v potaz nejdřív při cestování je fitko. Má hotel posilovnu? Je posilovna někde blízko? Lokace fitka a jeho vzdálenost jsou tím prvním, na co se Mike dívá, když si rezervuje hotel. A Google mapy jsou jeho nejlepším kamarádem. Hledá si fitka v místech, která navštěvuje, kontroluje vybavení a recenze a rezervuje si ubytování v jeho blízkosti.

To poslední je obzvlášť důležité. Někdy ráno nemáte úplně motivaci a nepříjemná cesta do fitka může být rozhodujícím faktorem, jestli se na to vykašlete a půjdete radši k bazénu nebo ne.

Mike cvičí hned ráno. Splnit si to rovnou, dokud máte dostatek energie, a pak můžete strávit zbytek dne odpočinkem.

Ale pojďme si představit, že jedete na dovolenou s rodinou a vaše maminka vybrala hotel. Není tam fitko. Žádné fitko není ani poblíž. To vás nemusí zastavit. Vezměte si s sebou odporové gumy a buďte kreativní s hotelovým nábytkem – skvělý trénink si můžete dát i bez vybavení.

A nakonec, Mike se snaží zůstat co nejvíc aktivní, i když je na cestách po Evropě. Většina jeho času se motá kolem kroků. Nesplní si každý den 10 000, ale chůze je skvělým způsobem, jak zůstat aktivní a zároveň vidět různá místa. Dvojitá výhra.

Výživa

Jsou příležitosti, kdy vás vaše oblíbená, kalorie trackující aplikace zklame. A dovolená je jednou z těchto příležitostí. Když jíte venku, je skoro nemožné si zaznamenat jídlo přesně – nevíte, jestli použili nízkotučnou nebo plnotučnou variantu, jaká ochucovadla byla použita nebo co v té omáčce chutná tak zatraceně dobře. Ale držet se určitých základních pravidel během jídla vám může pomoci alespoň hrubě porozumět, kolik kalorií jíte.

Mike jí většinou čtyřikrát denně a konzumuje okolo 210g bílkovin, aby mohl udržovat a budovat svaly Když cestuje, obvykle si udělá velkou snídaňovou omeletu, aby měl energii na ranní trénink. Po tréninku si dá shake. Vždycky má po ruce Myprotein suplementy, aby mu pomohly splnit denní příjem bílkovin.

Většinu odpolední si dá lehký oběd. Obvykle obsahuje bílkovinu a zeleninu. Díky tomu má místo na velkou večeři, která celkem snadno přesáhne 1000 kalorií, když máte více než jeden chod. Ale když jste na dovolené s kamarády, musíte si to užít.

Mike občas přesáhne svůj denní počet kalorií. To se stává. Když má jeden den extra velkou večeři, která ho pošle do kalorického nadbytku, obvykle vynechá další den snídani, jelikož má energii stále z předchozí večeře, která byla pravděpodobně bohatá na sacharidy, díky čemuž se mu podaří svaly krásně napumpovat.

Další překážkou může často být, že když jdete do restaurace na večeři, často tam nenajdete možnosti o méně kaloriích. To byl problém hlavně v Itálii, hlavním městě sacharidů. V takových situacích si Mike šetří kalorie na večeři. Takže se přes den stravuje lehce a pak si dá pořádnou večeři.

Alkohol

To je obzvlášť zapeklitá věc. Alkohol je plný prázdných kalorií, jak Mike říká. Ačkoliv alkohol je technicky makroživina, nemá prakticky žádné zdravotní benefity.

Pokud chcete jako Mike zůstat štíhlí, ale také si dovolenou užít, volte alkoholické drinky s menším počtem kalorií, pokud můžete. Někdy když chcete tu formu, musíte tomu něco obětovat.

Co si z článku odnést

Podle vlastních slov Mikea, všechno se to točí kolem udržování disciplíny. Rozumí tomu, že potřebuje nějaký odpočinek a chápe, proč je to přínosné, obzvlášť co se týče třeba deload týdne. Drží se však své rutiny, díky čemu je pro něj pak snazší vrátit se do reálného života. A protože nikdy zcela nepřeruší zdravou rutinu, nikdy neztrácí motivaci ke cvičení.

Ale každý to máme jinak. Pokud chcete zůstat v rutině, když jste na dovolené, výborně. A pokud ne, to je taky naprosto v pořádku.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein