Zpět na hlavní obsah
Trénink

Od motivace po oddanost | 10 tipů pro udržení motivace

Od motivace po oddanost | 10 tipů pro udržení motivace
Jennifer Blow
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Možná už máte motivaci do fitness. Skvěle. Ale u toho už jsme byli. Týden, možná dva týdny skvělého pocitu předtím, než se začnou znovu objevovat staré zvyky. Co můžete udělat teď, abyste se ujistili, že zůstanete motivovaní a zaujatí?

Možná to byla pečlivě naplánovaná letní dieta na vysekání, která vydržela do oběda nebo čisté nabírání hmoty, které se rychle zvrtlo. Nebojte se, máme tajné tipy a vychytávky, které Vám pomohou dostat se z fáze „motivovaný“ do fáze „oddaný“.

Příprava jídla na ráno

Měli jste špatný den, jste unavení a někdo v posilovně měl zabranou dřepovací klec … Vaši dřepovací klec. Než sebou seknete na gauč s ovladačem televize nebo obřím balením Pringles, STOP.

Pro ultimátní motivaci do posilovny si připravte Vaše jídlo a Vaši výbavu na zítřek. Neseďte, nepřevlékejte se, neodpadávejte. Přerušte jakoukoliv „Zlato jsem doma“ rutinu, dokud nebudete mít na druhý den připravené jídlo, suplementy a vybavení tak, abyste to vše mohli jen vzít a odejít.

tuna steak meal prep

Nebojte se představivosti

Můžete mít na zrcadle v koupelně přilepeného Jakea Hyllenhaala bez košile z … různých důvodů. Mohli jste vidět film Bojovník a rozhodnout se, že potřebujete být super vyrýsovaní.

Ať je Vaší fitness motivací cokoliv, jsme stvoření, které vyžaduje vizualizaci, takže použijte vizuální podněty pro sebe. Použijte ten obrázek pro motivaci dostat se z postele, když Vám zazvoní budík. Připevněte ho na dveře ledničky nebo na něj dlouze zírejte před svým leg day.

*insert image 2*

Vylaďte svůj Playlist

Pokud není rádio nebo cokoliv co hrají ve Vašem fitku tím, co Vás nastartuje, ušetřete si nějaký čas pro vyladění svého playlistu, který Vás posune o kousek dopředu. Váš tréninkový playlist je soundtrackem Vašeho workout. Ignorovat ho znamená nebezpečí pro Vás.

Ukažte progres

Mít X dní před nebo za sebou může být skvělým kopnutím do zadku. Šest týdnů do výletu na Ibizu s Vašimi přáteli? Odpočítávejte ty dny. Dva týdny do začátku Vaší nové diety? Označte si je!

Vidět progres je skvělým způsobem, jak udržet fitness motivaci a zůstat k sobě upřímný. Použijte tabuli v kuchyni nebo jen fixu a zrcadlo v koupelně. Cokoliv, co na Vás funguje.

Mějte vše vizualizované a specifické – „5 týdnů do 16týdenní rýsovací fáze“ je mnohem hmatatelnější než všeobecný cíl „jíst zdravě dokud nebudu mít pod 10 % tělesného tuku“.

Odečítejte opakování, nepřičítejte

„Ještě jedno opakování“ Vás namotivuje mnohem pravděpodobněji než mít odpočítaných 9 z 10 a vzdát to, než je vše hotovo. Navíc je to také zajímavější.

Foťte se, nepřeměřujte

Nepohybuje se váha tím směrem, který byste chtěli? Mohlo se stát, že Vaše dieta nefunguje nebo nefunguje hydratace nebo jste úspěšně zdolali neobvykle velkou sladkou bramboru ke včerejší večeři…

Může existovat řada různých důvodů, které závisí na velkém množství proměnných, proč Vás Vaše váha chce naštvat hned ráno. Jednoduché poměřovací selfie na druhou stranu nikdy nelže, takže ho použijte pro Vaši motivaci a inspiraci do posilovny místo toho přeměřování.

Pomalu a jistě

Vrhnout se na plný plyn do Vašeho nového životního stylu/diety/tréninku může být mnohem náročnější, než musí být. Potřebujete, aby vše bylo udržitelné, takže se nezničíte během prvních pár týdnů.

Začněte zlehka a vypracujte se dopředu raději než se vzdát kvůli tomu, že vše nejde na 100 %. Jedna návštěva posilovny je lepší než žádná (to stejné platí pro leg day). Malé změny se projeví časem – a stejně tak i Vaše fitness motivace.

Bojujte s výzvami

Sarah z oddělení marketingu měla včera narozeniny a přinesla dort a bude strašně smutná, pokud si nedáte alespoň malý kousek. V odpočinkové místnosti je pizza zdarma. A teď je neděle večer a vy se cpete levným čokoládovým dortem. Uvolněte se. Adaptujte se. Překonávejte. Zotavte se.

Mít výpadky je úplně normální – neznamená to, že musíte ihned zabalit celé snažení. To je okamžik, kdy musíte použít tu fitness motivaci a donutit se pokračovat. Probuďte svou vlastní fitness inspiraci, i když to bude dalším kouskem čokoládového dortu.

Odstraňte pokušení

Vaše drahá polovička přijde domu a hledá sladké krekry. Vy jste je však včera v noci vyhodili z okna na sousedovu zahradu.

Zbavujte se aktivně pokušení, než u Vás převládne touha, jen se ujistěte, že nenaštvete nikoho, kdo s Vámi bydlí. Joey se možná o jídlo nedělí, ale vy třeba ano.

Celý ten cyklus, kdy jste motivovaní, pak ne tak moc a nové nastartování zná každý. Každý. Nejde o osobní selhání, takže si to neberte osobně. Přemýšlejte v dlouhodobém horizontu a očekávejte, že nepůjde jen o snadnou plavbu vpřed.

Vytrvalost

Nezapomeňte, motivace a oddanost jsou průběžný proces. Nejdůležitější věcí je, že si budete neustále připomínat, proč jste začali, jak dobře Vám to jde a že se nevzdáte!

 

Co si z článku odnést

Prvním krokem k úspěchu je začít. Takže vyrazte ven a použijte tyto rady na Vaší cestě pro získání ultimátní podpory pro fitness motivaci. Nejhorší, co můžete udělat je nedělat nic, takže začněte zlehka a budete okouzleni, kam se můžete dostat v řádu měsíců.

Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein