Zpět na hlavní obsah
Strava

Chytré alternativy snacků pro hubnutí | Začněte pozorovat změny

Chytré alternativy snacků pro hubnutí | Začněte pozorovat změny
Nicol Cerna
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Vést zdravý životní styl nemusí znamenat vynechání chuti a Vašich oblíbených jídel z diety. S několika chytrými obměnami můžete snížit zbytečné kalorie bez kompromisů u jídel, která milujete. Podívejte se na naše oblíbené obměny, se kterými do půjde rychle a snadno a můžete se poté zaměřit na obtížnější úkoly… jako například doopravdy absolvovat kardio trénink.

 Sirupy

Buďme k sobě upřímní – všichni milujeme šťavnatou porci sirupu na našich palačinkách a ovesné kaši. Věděli jste, že 50 ml běžného sirupu obsahuje v průměru masivních 39,7 g cukru? To je stejné jako 10 čajových lžiček cukru v jedné malé porci!

Chytrá obměna: Sirup bez cukru

Náš Sirup bez cukru obsahuje pouze 0,1 g cukru, 0 tuku a pouze 5 kalorií na 100 ml, což znamená, že vytvoří z Vašeho jídla sladkou odměnu – bez výčitek!

Navíc, nabízíme ho ve 12 lahodných, sladkých a šťavnatých příchutích – Jablko & Skořice, Borůvka, Karamel, Čokoláda, Káva, Golden sirup, Javorový sirup, Maracuja, Ananas & Kokos, Malina, Jahoda a Vanilka.

Vyzkoušejte tento chutný recept na proteinové palačinky zjemněný sirupem bez cukru pro přípravu snídaně s nízkým obsahem cukru bez výčitek, která osladí Vaše rána.

Těstoviny, Nudle & Rýže

Sacharidové, pohodlné jídlo, kterému se těžko odolává a niží diety po celém světě. Těstoviny a rýže obsahují v průměru 75 g sacharidů na 100 g – zvyšují krevní cukr rychle a pokud nejste opatrní, podílí se na nabírání váhy.  

Chytré obměny: Zero Penne, Zero Fettucine, Zero Spaghetti, Zero Noodles a Zero Rice

Naše Zero Penne, Zero Fettucine, Zero Spaghetti, Zero Noodles a Zero Rice obsahují jen 0,1 g sacharidů a pouze 6 kalorií na porci.

Přemýšlíte, jak je to možné? Jsou vyrobeny z mouky z konjacu, přírodní vlákniny, rozpustné ve vodě, která je získávána z kořenu konjacu, který byl vědecky prověřován a prokazatelně se podílí na snižování váhy. Jednoduše propláchněte a vařte jednu minutu v mikrovlnné troubě nebo dvě až tři minuty na pánvi pro rychlou a uspokojující pochoutku, která omezí Vaše sacharidy a udrží Vás syté!

Zkuste tyto alternativy pro vytvoření chutného a nízkosacharidového oběda.

Dorty

Kousek čokoládové dortu většinou znamená masivních 24,1 g cukru a pouze 2,1 g bílkovin – ne zrovna ideální poměr pro dodržení Vaší diety.

Chytrá obměna: Proteinové Rocky Road

Naše Proteinové Rocky Road obsahují pouze třetinu cukrů v porovnáním s kouskem dortu a zároveň obsahují 12 g bílkovin na jednu tyčinku.

Plné vysoce kvalitních bílkovin, které se podílí na růstu a údržbě svalové hmoty, lahodná čokoláda, marshmallow a rozinky ve středu jsou perfektní pro uspokojení chuti na sladké, ale zároveň udrží příjem živin pod kontrolou.

Omáčky

S průměrně 42,1 g cukru na 100 ml, vykydnutí velkého množství omáček jako je kečup na Vaše jídlo je to poslední, co byste měli dělat, pokud chcete jíst zdravě.

Photo: Instagram @joeyimnida

Chytrá obměna: Omáčka bez cukru

Naše Omáčka bez cukru obsahuje jen 0,2 g cukru na 100 ml a přichází v řadě Vašich oblíbených příchutí – to z nich dělá perfektního partnera pro výrazné dochucení Vašich oblíbených pokrmů.

Rajčatový kečup bez cukru, Peri Peri, BBQ a Sladké čili, tyto omáčky jsou nezbytné pro přípravu Vašich jídel – bez ohledu na Vaše tréninkové cíle.

Brownies

Sladkost, kterou všichni známe a milujeme, ale bohužel nikoliv pro její nutriční hodnoty. Běžné brownie obsahuje v průměru 12,3 g cukru (ekvivalent 4 čajových lžiček cukru) a nicotných 1,67 g bílkovin.

Photo: Instagram @peterrostaweb

Chytrá obměna: Proteinové Brownie

Naše Proteinové Brownie obsahují pouze 4 g cukru a zároveň obsahují masivních 23 g bílkovin na jeden 75g brownie, což z nich dělá super pohodlnou svačinku, ze které nemusíte mít výčitky – kdykoliv během dne.

Vytvořeno se štědrou dávkou kakaového prášku a upečeno se sladkými čokoládovými kousky, Proteinové Brownie přichází v příchutích Čokoláda a Bílá čokoláda pro maximální potěšení.

Chcete vylepšit Vaše potěšení? Vložte na 20 sekund do mikrovlnné trouby pro vytvoření super jemné, slaďoučké dobroty, která nenaruší Váš tréninkový plán.

Čokoládové tyčinky

Jedna čokoládová tyčinka průměrně obsahuje 13,2 g cukru a pouhých 1,7 g bílkovin. Což znamená, že přijmete opravdu velkou nálož cukru a následně přijde potřeba dalšího, bez jakéhokoliv pozitivního benefitu pro Vaše tělo.

Chytrá obměna: Protein Choc Chunky

Pokud hledáte svačinku, která uspokojí Vaši chuť na sladké bez narušení Vaší diety v jednom zaváhání, zkuste naše Protein Choc Chunky.

Nabízí masivních 14 g bílkovin, které slouží jako stavební hmota pro svaly a pouze 2,7 g cukru na tyčinku.  Protein Choc Chunky je perfektní čokoládová tyčinka, kterou chytře nahradíte běžné čokoládové tyčinky, která nabízí čisté potěšení bez výčitek.  Tato bohatě čokoládová proteinová tyčinka zaručuje dekadentní čokoládovou oplatku – udrží Vaše chutě na uzdě a zároveň pomáhá udržovat svalovou hmotu během dne.

Sušenky

Odpolední namáčení sušenek do Vašeho oblíbeného nápoje může na chvíli zahnat chuť na sladké, ale 30 g běžných čokoládových slepovaných sušenek obsahuje masivních 12,3 g cukru a jen 1,5 g bílkovin z pšeničné mouky.

Chytrá obměna: Proteinové sušenky

Poskytují ohromných 22 g vysoce kvalitních bílkovin z mléčných a rostlinných zdrojů a pouze 0,5 g cukru na 30 g sušenek. Naše Proteinové sušenky jsou perfektní a chytrá obměna, která nenaruší Vaši dietu.

Dvě čokoládové sušenky spojené vláčnou, proteinovou vrstvou tvoří extrémně lahodnou pochoutku – perfektní odpolední svačinka.

Ovesné kaše

Kelímky ovesné kaše jsou zrádný produkt a často jsou představovány jako zdravá snídaně. Věděli jste ale, že průměrný kelímek ze supermarketu obsahuje kolem 9,4 g cukru? To způsobuje, že tělo vyžaduje cukr později během dopoledne, a proto jde o snídani, které byste se měli vyhýbat, jak to jen jde.

Chytrá obměna: Proteinová ovesná kaše v kelímku

Nastartuje Vaše ráno správným způsobem s naší Proteinovou ovesnou kaše v kelímku – obsahuje pouze 0,9 g cukru a masivních 31 g bílkovin na kelímek pro doplnění energie pro Vaše ráno a zajištění, že jste připraveni na den, který Vás čeká.

Ovesná kaše | Myprotein.cz

Je to perfektní alternativa ke snídaním na cesty – stačí přidat horkou vodu a můžete jíst. Navíc si můžete vybrat z Příchutí Červené bobule nebo Čokoláda pro sladké nakopnutí, díky kterému udržíte Vaši chuť na sladké na uzdě.

Co si z článku odnést

S několika chytrými obměnami budete schopni snížit kalorie a přijmout více těch dobrých věcí – bez kompromisů u věcí, které milujete.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein