Zpět na hlavní obsah
Recepty

Zdravá zmrzlina ze tří ingrediencí | Banán a arašídové máslo

Zdravá zmrzlina ze tří ingrediencí | Banán a arašídové máslo
Evangeline Howarth
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Evangeline Howarth

Snažíte se hlídat si stravu, ale nemůžete odolat kopečku lahodné zmrzliny po večeři? Tenhle recept na zdravou zmrzlinu je hotový game-changer pro zahnání chutí bez zbytečných kalorií, cukru nebo tuku, co se skrývají v normální zmrzlině.

Nenechte se odradit myšlenkou na několikahodinové šlehání domácí zmrzliny, příprava zdravé zmrzliny nikdy nebyla jednodušší. Jestli hledáte verzi s nízkým obsahem cukru, jediné sladidlo je tu banán a arašídové máslo.

Arašídové máslo je skvělou ingrediencí do jakéhokoliv dezertu, jelikož nám poskytuje dávku proteinu a zdravých tuků. Jednoduše vmixujte do receptu na zdravou zmrzlinu, kterou si budete muset dělat po kýblech.

Počet porcí: 4

Ingredience:

Postup:

  1. Vyložte plech pečícím papírem. Nakrájejte banány a rovnoměrně rozložte na plech.
  2. Dejte plech do mrazáku na 2-3 hodiny nebo dokud banány úplně zmrznou.
  3. Až budou banány zmrzlé, vyndejte je z mrazáku a dejte do mixéru.
  4. Přidejte arašídové máslo a trochu mléka a mixujte, dokud nedosáhnete krémové konzistence.
  5. Jednoduše zmrzlinu naberte lžící do misky a vychutnejte si ji. Můžete ji posypat čokoládovými pecičkami nebo vylepšit Sirupem bez cukru.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 203kcal 54 kalorií z tuku
% Doporučeného denního množství*
Tuky  6g   9%
Sacharidy  36g  12%
Bílkoviny  4g  8%
Evangeline Howarth
Autor a expert
Zobrazit profil Evangeline Howarth

Evangeline se účastnila sportovních soutěží již od mládí. Jako kvalifikovaná RYA instruktorka jízdy na malých závodních lodích rozumí důležitosti správné výživy pro zvládnutí extrémních a vytrvalostních sportů, především díky její zkušenosti s týmy Velké Británie a vedením a trénováním prvního týmu její univerzity.

Ve svém volném čase miluje Evangeline běh - především maratony. O víkendech ji můžete najít u vodních sportů nebo při výšlapu do kopců. Její ideální večer je strávený HIIT tréninkem nebo dřepy v posilovně před tím, než si připraví nějaké pálivé jídlo s hromadou zeleniny - mňam!

Přečtěte si více o Evangelininých zážitcích zde.

myprotein