Naturally Stefanie udělala ty nejnadýchanější vegan proteinové palačinky vůbec.
Veganská strava je nyní populárnější než kdykoliv předtím. A jelikož existuje spousta skvělých veganských alternativ k masu a mléčným výrobkům, stejně tak jako spousta lahodných veganských receptů, není žádný důvod, proč nějaká rostlinná jídla nevyzkoušet.
Tyhle nadýchané vegan maca palačinky, které vytvořila Naturally Stefanie, jsou snadné na přípravu a navíc plné bílkovin.
Jsou bohaté na mikroživiny díky maca prášku, který v sobě ukrývá spoustu vitamínu C, B6 a železa.
Ingredience
Počet: 6-8 malých palačinek
- 100g 100% ovesných vloček (vanilka)
- 50g veganské proteinové směsi
- 1 lžíce organického maca prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 250ml rostlinného mléka
- ½ rozmačkaného banánu
- 4-6 kapek FlavDrops (vanilka)
- 1 lžička 100% kokosového oleje na smažení
Na ozdobu:
Postup
- Nejprve smíchejte všechny ingredience na palačinky a rozmixujte, dokud nebude směs hladká. Banán nahradí vajíčko a bude držet ingredience pohromadě.
- Poté dejte na pánev kokosový olej a zahřejte na střední teplotu.
- Těsto lijte do pánve (asi 2-3 lžíce najednou). Smažte, dokud nebudou okraje zlatavé, opatrně otočte a smažte zhruba další minutu z druhé strany. Opakujte se zbytkem těsta.
- Až budete mít všechny palačinky osmažené, ozdobte banánem, kakaovými boby a javorovým sirupem. Jak snadné!