Zpět na hlavní obsah
Recepty

Veganské proteinové palačinky

Veganské proteinové palačinky
Jennifer Blow
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

„Naturally Stefanie“ pro nás připravuje své nejnadýchanější veganské proteinové palačinky s Maca.

Veganské stravování je na vzestupu s 360% nárůstem během uplynulých 10 let, a to jen ve Velké Británii. S boomem instagramu a blogů, na kterých jsou k dispozici neodolatelné obrázky jídla, po kterém se sbíhají sliny úplně každému, není divu. Z toho důvodu jsme se spojili s jednou z předních veganských bloggerek, Stefanií Moir, kterou její fanoušci znají spíše jako „Naturally Stefanie“, která připraví její nejnadýchanější veganské proteinové palačinky.

Stef je nohama na zemi a opravdu přátelská, sama sebe popisuje jako „skotskou veganku, která v posilovně ráda zvedá těžké věci“ a používá svou veganskou dietu s vysokým obsahem bílkovin pro tvarování svého těla. Stala se senzací YouTube díky více než 130 000 odběratelů, kteří neustále přibývají, kterým nabízí náhled do svého veganského života a sdílí s nimi rady do posilovny a také své oblíbené veganské recepty.

Ingredience

Počet: 6-8 malých palačinek

 100 g 100% instantních vanilkových ovesných vloček  50 g Veganské proteinové směsi, Káva & Vlašské ořechy  1 polévková lžíce Organického prášku z Maca  1 čajová lžička prášku do pečiva  250 ml bez laktózového mléka  1/2 rozmačkaného banánu  4-6 kapek Vanilkové FlavDrops  1 čajová lžička 100% kokosového oleje na smažení

Toppingy:

 BanánOrganické kakové bobyOrganický javorový sirup

Postup

1. Nejdříve smíchejte všechny ingredience kromě toppingu a v mixéru mixujte, dokud nevznikne hladká směs. Banán se chová jako náhrada vejce a spojí všechny ingredience dohromady.

2. V dalším kroku si rozpusťte kokosový olej na pánvi na středním plamenu.

3. Vlijte směs (cca 2-3 polévkové lžíce). Smažte, dokud nezačnou okraje zlátnout, následně opatrně otočte a smažte další minutu z druhé strany. Opakujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.

4. Až budete mít hotovo, pokryjte kousky banánu, posypte kakaovou drtí a polijte javorovým sirupem. Snadné!

NUTRIČNÍ INFORMACE NA PALAČINKU

Veganské proteinové palačinky | Stefanie připravuje nadýchané proteinové palačinky s Maca

Nutriční informace Množství na porci Kalorie 89kcal 18 kalorií z tuků % Denního příjmu * Tuky celkem 2 g 3 % Sacharidy celkem 11 g 4 % Protein 7g 14 % * Procentuální podíl doporučené denní dávky založené na 2000 kaloriích

Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein