Zpět na hlavní obsah
Doplňky stravy

Impact EAA — Další významná věc pro velké výsledky

Impact EAA — Další významná věc pro velké výsledky
Evangeline Howarth
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Evangeline Howarth

Trávíte měsíce a měsíce nabíráním a budováním svalů jen proto, abyste je při rýsování zase shodili? Představte si, že byste mohli budovat a udržovat svaly s potréninkovým koktejlem, který nemá kalorie… Nemožné, že?

Chyba.

Impact EAA budují svaly stejným způsobem jako odměrka Whey proteinu, ale bez kalorií, tuku nebo cukru. Takže pokud jste o EAA nikdy předtím neslyšeli, zaručujeme vám, že budou ve vašem košíku, než dočtete tento článek.

EAA je anglická zkratka pro esenciální aminokyseliny – tyto jsou stavební kameny pro vaše svaly a mohou být získány pouze ze stravy. Také jsou tím, co tvoří bílkoviny ve všech našich suplementech.

Takže, jak je tento nový koktejl tvořen? Abyste pochopili, o čem tento nový, lehký a čistý suplement je, Grant Koch, silový trenér a poradce v oblasti sportovní výživy, je po ruce, aby nám vše objasnil.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9kTXx2H-sn4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Co je Impact EAA?

Zaprvé, Impact EAA je spíše osvěžující šťáva než mléčný proteinový koktejl. Mnoho lidí nedokáže zvládnout ten těžký koktejl po náročném kardio tréninku, takže proč si nedat tyto aminokyseliny v lehčí podobě.

Pociťte povzbuzení s Colou, Jahodou a limetkou nebo Tropickou příchutí po vašem tréninku.

Proč je tedy tak důležité konzumovat ty esenciální aminokyseliny? Grant vysvětluje: “Pokud přijmeme všechny tyto aminokyseliny z jídla, tělo je schopno si ty ostatní neesenciální aminokyseliny vytvořit z těchto 9 esenciálních.”

“Je opravdu důležité mít pravidelný příjem všech esenciálních aminokyselin. Pokud některé aminokyseliny chybí ve vašem jídle, pak bude tělo štěpit bílkoviny, aby dostalo to, co potřebuje a vy tak podstupujete riziko ztráty svalové hmoty.”

Jídlo se všemi esenciálních aminokyselinami je také známé jako “kompletní protein” ‐ náš Impact Whey Protein je kompletní protein, protože obsahuje všech devět esenciálních aminokyselin.

Grant vysvětluje: “Impact EAA má stejný profil aminokyselin jako Impact Whey s přidanými větvenými aminokyselinami.”

To znamená, že Impact EAA je také kompletní protein pro maximalizaci při budování svalů. Již žádné snižování vaší maximálky pro shození pár kil tuku.

Impact EAA je kompletní protein, ale to je i řada jídel – díky čemu je tedy tak speciální?

Žádné počítání kalorií

Na rozdíl od jiných kompletních proteinů jako je Impact Whey, kde najdete 100 kalorií na koktejl pro získání všech těch důležitých aminokyselin, Impact EAA nemá vůbec žádné kalorie.

Pokud hledáte způsob, jak shodit váhu nebo snížit váš příjem kalorií, pak Impact EAA znamená již žádné přidané kalorie.

Grant říká, že “prodloužený kalorický deficit se může také projevit v rychlejším štěpení bílkovin, pokud vaše tělo nemá dostatek paliva, které potřebuje, aby tomu předešlo. Impact EAA to dělá díky nabídce esenciálních aminokyselin, které tělo potřebuje, ale bez přidaných nechtěných kalorií.”

Nízký podíl cukru

S některými sladkých cukry jste ponecháni boji s vyvážením obsahu bílkovin a cukrů, to není případ Impact EAA.

Produkt neobsahuje žádný cukr a stále je lahodně sladký.

Sladké svačinky mohou vést k obávaným prudkým výkyvům krevního cukru, které vás nechají v ještě horším stavu po náročném tréninku – z toho důvodu jsme cukr v našem Impact EAA vynechali.

Žádné mléko

Pokud vás mléčné koktejly nenechávají v nejlepší formě, pak by Impact EAA mohl být odpovědí. Jsou to pouze aminokyseliny bez jakékoliv mléčné složky.

Jediná mléčná složka, která by mohla být přítomna, by mohla pocházet z křížové kontaminace, protože produkt je vyráběn na stejném místě jako náš syrovátkový protein.

Grant vysvětluje: “Intolerance laktózy je jednou z nejčastějších intolerancí, se kterými lidé bojují, a kvůli tomu si mohou vybrat protein s nižší kvalitou.”

Užívání Impact EAA znamená, že nemusíte dělat kompromisy v kvalitních živinách, abyste se vyhnuli mléku.

Ačkoliv byste měli vědět, že stopové množství syrovátky se může objevit v EAA, jde o tak malé množství, že Impact EAA je skvělou alternativou s nízkým obsahem laktózy pro ty, kteří trpí lehkou intolerancí na laktózu.

Rychlá absorpce

Všichni chceme získat maximum z živin, které konzumujeme v potréninkovém koktejlu, díky tomu je rychlá absorpce Impact EAA rozhodně bonusem.

Grant vysvětluje: “Protože Impact EAA nepotřebuje být trávený jako proteiny, aminokyseliny jsou přenášeny do svalů velmi rychle.”

Vhodné pro vegany

Cítíte se trochu zmatení kvůli rostlinné potréninkové výživě? Už nemusíte.

Impact EAA je kompletně vhodný pro vegany, což znamená, že můžete mít všechny esenciální aminokyseliny z lehkého a jednoduchého koktejlu.

Veganské zdroje bílkovin jako fazole nebo luštěniny obsahují často také mnoho sacharidů nebo jich musíte sníst opravdu hodně, abyste měli stejné množství bílkovin. Impact EAA usnadňuje nabírání svalů bez extra kalorií nebo sacharidů.

Co si z článku odnést

Impact EAA znamená, že nemusíte už dále počítat makroživiny a kalorie. Můžete si být jisti, že poskytováním aminokyselin pomáháte svalům regenerovat tak rychle a efektivně jak je možné, bez kalorií, cukrů nebo laktózy, které najdete v normálním proteinovém koktejlu.

 

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Evangeline Howarth
Autor a expert
Zobrazit profil Evangeline Howarth

Evangeline se účastnila sportovních soutěží již od mládí. Jako kvalifikovaná RYA instruktorka jízdy na malých závodních lodích rozumí důležitosti správné výživy pro zvládnutí extrémních a vytrvalostních sportů, především díky její zkušenosti s týmy Velké Británie a vedením a trénováním prvního týmu její univerzity.

Ve svém volném čase miluje Evangeline běh - především maratony. O víkendech ji můžete najít u vodních sportů nebo při výšlapu do kopců. Její ideální večer je strávený HIIT tréninkem nebo dřepy v posilovně před tím, než si připraví nějaké pálivé jídlo s hromadou zeleniny - mňam!

Přečtěte si více o Evangelininých zážitcích zde.

myprotein