Připravit lososa na pánvi asi každý umí, protože to není žádná raketová věda. Příště ho ale zkuste vytunit obalením v sezamových nebo chia semínkách. Zvýšíte nutriční hodnotu a ryba bude v ústech krásně křupat.
| Doba přípravy: | 10 minut |
| Doba vaření/pečení: | 10 minut |
| Počet porcí: | 1 |
- filé z lososa
- sezamová semínka
- pepř
- sůl
- citrón
- balzamikový ocet
- kokosový olej nebo řepkový olej, případně máslo Ghee
- mražená zelenina, např. Kaiser mix z Lidlu (brokolice, mrkev, květák)
- celozrnné toasty nebo batátové pyré
- Na trošce tuku orestujte mraženou zeleninu do změknutí, osolte a opepřete.
- Lososa umyjte, osolte a stranou bez kůže poválejte v sezamových semínkách.
- Pak osmažte na trošce tuku nejdříve kůží dolů, z každé strany cca 2 minuty.
- Na talíři zakápněte šťávou z citrónu, případně ještě polijte balzamikovým octem.
- Podávejte buď s opečenými celozrnnými toasty nebo batátovým pyré, které se k lososu velice hodí.
- Místo lososa můžete použít i pstruha lososovitého.
Místo sezamu můžete použít i chia semínka nebo lněná semínka. - Batátové pyré připravíte jednoduše uvařením batátů ve vodě nebo upečením v alobalu v troubě a následným rozmixováním dužiny na pyré.
Olga Bajková Autor a expert
Související příspěvky
Kreatinové tablety vs prášek | Doba absorpce nemá vliv na efektivitu
18. 05. 2022 Autor: Emily Wilcock
Proč jím, když se nudím? | Odborníci na výživu zodpověděli tuhle odvěkou otázku
25. 06. 2021 Autor: Nela Hoskovcova