Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Losos v sezamové krustě

Recept: Losos v sezamové krustě
Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Připravit lososa na pánvi asi každý umí, protože to není žádná raketová věda. Příště ho ale zkuste vytunit obalením v sezamových nebo chia semínkách. Zvýšíte nutriční hodnotu a ryba bude v ústech krásně křupat.

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření/pečení: 10 minut
Počet porcí: 1
Ingredience
  • filé z lososa
  • sezamová semínka
  • pepř
  • sůl
  • citrón
  • balzamikový ocet
  • kokosový olej nebo řepkový olej, případně máslo Ghee
Příloha
  • mražená zelenina, např. Kaiser mix z Lidlu (brokolice, mrkev, květák)
  • celozrnné toasty nebo batátové pyré
Postup
  1. Na trošce tuku orestujte mraženou zeleninu do změknutí, osolte a opepřete.
  2. Lososa umyjte, osolte a stranou bez kůže poválejte v sezamových semínkách.
  3. Pak osmažte na trošce tuku nejdříve kůží dolů, z každé strany cca 2 minuty.
  4. Na talíři zakápněte šťávou z citrónu, případně ještě polijte balzamikovým octem.
  5. Podávejte buď s opečenými celozrnnými toasty nebo batátovým pyré, které se k lososu velice hodí.
Poznámky
  • Místo lososa můžete použít i pstruha lososovitého.
  • Místo sezamu můžete použít i chia semínka nebo lněná semínka.
  • Batátové pyré připravíte jednoduše uvařením batátů ve vodě nebo upečením v alobalu v troubě a následným rozmixováním dužiny na pyré.
Losos v sezamové krustě

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein